KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó az amerikai külügyminiszternek: Tovább korlátozódhatnak hazánk lehetőségei Ukrajna támogatásában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szijjártó Péter hazánk külügyminisztere hétfőn este részt vett azon a telefonkonferencián, melyen Antony Blinken amerikai külügyminiszter adott tájékoztatást a visegrádi, a balti a román és a bolgár külügyminisztereknek az amerikai-orosz elnöki tárgyalásról.

Szijjártó Péter ismét kiállt a kárpátaljai magyarság mellett és jelezte, hogy a kárpátaljai magyarság további ellehetetlenítése miatt hazánk lehetőségei tovább korlátozódhatnak Ukrajna támogatását illetően.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter kollégánk az elmúlt percekben egy telefonkonferencia keretében adott tájékoztatást a négy visegrádi, a három balti, valamint a román és a bolgár külügyminisztereknek az amerikai-orosz elnöki tárgyalásról, amelyre december 30-án került sor.
A többiekhez hasonlóan megköszöntem amerikai kollégánk tájékoztatását és elmondtam, hogy nekünk magyaroknak az mindig jobb, ha az amerikaiak és az oroszok közvetlenül beszélnek egymással. Ezt bizonyítja történelmünk is, hiszen mi rajtavesztettünk minden kelet és nyugat közötti konfliktuson.
Sok sikert kívántam a felsőszintű megbeszélések januári folytatásához és biztosítottam az amerikai kollégánkat arról, hogy a Magyarország a legmagasabb, nagyköveti szinten vesz részt a NATO – Oroszország tanács ülésén.
Ugyanakkor felhívtam Antony Blinken és a közép-európai kollégák figyelmét arra is, hogy amíg mi a napokban újraindítjuk a földgáztranzitot Ukrajna irányába, addig az ukrán elnök egy olyan törvénytervezetet nyújtott be, amely ellehetetlenítené a hivatal betöltését a kárpátaljai magyar vezetők számára az ukrán közigazgatásban.
Ha ez a jogszabály életbe lép, az súlyosan korlátozni fogja hazánk lehetőségeit Ukrajna támogatásának tekintetében.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF) 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: