KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szerelnek le a katonák az európai hadseregekből

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miközben Charles Michel ET elnök is lényegében háborús pszichózisban szenved, a valóság szembeköszön az európai államok hadseregeiben megfigyelhető folyamat képében. Egyre többen szerelnek le a szerződéses állományból.

„A feladat már nem is annyira az új katonák toborzása, hanem a már létező csapatok meggyőzése arról, hogy ne mondjanak fel” – ez a probléma jellemzi az európai haderő fő problémáját – írja a Politico.

A héten Sébastien Lecornu a francia fegyveres erők minisztere bemutatott egy olyan képességmegtartó tervet, amely arra ösztönzi a katonákat, hogy megtartsák az egyenruhájukat.

A német parlamentnek benyújtott éves jelentésből például az derül ki, hogy 2023-ban mintegy 1537 katona hagyta el a Bundeswehrt, ami 181 514 főre csökkentette a létszámot.

Miközben Európa az ukrajnai háború miatt újra felfegyverkezik, az olyan országok, mint Horvátország, azon gondolkodik, hogy visszaállítsa a sorkatonaságot. Mások, mint például Dánia, azt tervezik, hogy megcélozzák a nők toborzását is. Németország 2011-ben megszüntette a sorkatonai szolgálatot, de mivel a katonaságból már sokan kiöregedtek, újra megindult a vita a sorállományú rendszer ismételt bevezetéséről.

A hivatásos hadseregekre támaszkodó országok számára a kihívás az, hogy vonzóvá tegyék a fegyveres erőknél való szolgálatot, azonban az alacsony munkanélküliség, valamint a magánszektor erős elszívó hatása és a távmunka széles körben elterjedt lehetősége, nem túl kedvező ehhez.

Franciaországban úgy kívánják népszerűsíteni a katonai szolgálatot, hogy emelik a fizetéseket, csakúgy, mint az öregségi nyugdíjat, plusz ezekbe különböző bónusz elemeket integrálnak.

A francia terv segítséget nyújt a lakhatáshoz, az egészségügyi ellátáshoz és a gyermekgondozáshoz való hozzáféréshez. Azok a párok, akik mindketten a fegyveres erőknél dolgoznak, még akkor is, ha az egyikük civil, együtt helyezhetik át a szolgálati helyüket.

“Inkább kevesebb toborzást szeretnék, hogy javuljon a megtartás, mint olyan toborzási hullámot, amelyben a megtartottak száma folyamatosan csökken”

– mondta Lecornu.

Ez is érdekelheti:  Megkezdődtek a parlamenti választások Horvátországban

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Szerelnek le a katonák az európai hadseregekből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük