KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vitézy Dávid bejelentette: elindul a főpolgármester-választáson

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vitézy Dávid Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul Budapest főpolgármesteri székéért – számol be a Mandiner. A közlekedési szakember szerint a fővárosban jelenleg mindent átsző a két politikai oldal háborúja, pártpolitikai csaták helyett azonban végre valódi városfejlesztésre van szükség, ezért indul a főpolgármester-választáson.

Budapestnek jelenleg öt súlyos problémával kell szembenéznie Vitézy szerint:

1. Nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet.
2. Nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból, emiatt van ennyi dugó és emiatt rossz a levegő.
3. Az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházaink, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján.
4. A köztereink nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca.
5. A körúton túli Budapestet, ahol a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut.

Vitézy hangsúlyozta, konkrét tervei vannak a város fejlesztésére. Szerinte új parkokra és közterekre, a hévek és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén pedig megfizethető lakások építésére van szükség.

Nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták. Nincs még öt évünk erre

– hangoztatta a BKK korábbi vezetője.

Március 14-én az is kiderült, hogy Szentkirályi Alexandra lesz Karácsony Gergely kormánypárti kihívója. A Fidesz Budapest Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a választmányi ülésen egyhangú döntéssel javasolták a Fidesz-KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének.

Karácsony azonnal reagált Vitézy indulására

„A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi.” – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid indulására reagálva a facebookos főpolgármester.

Karácsony Gergely így fogalmazott:

„főpolgármesterré választásom után szakmai feladatra kértem fel Vitézy Dávidot. Azt mondta, nem tudja vállalni, mert nem engedte meg neki Orbán Viktor, és ő nem szeretne olyan katona lenni, aki Észak-Koreából menekül Dél-Koreába, de hátulról lelövik az övéi.

NIF

Kiemelt képen: Vitézy Dávid / Fotó:Facebook

 

Ez is érdekelheti:  Az elmúlt évtizedek legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki a fővárosi számlagyár ügyében

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Vitézy Dávid bejelentette: elindul a főpolgármester-választáson

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük