KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Charles Michel ET elnök is háborúra bujtogat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Tanács elnöke is lényegében átvette a “Macron tempót”, szerinte az EU-nak hadigazdaságra kellene átállnia.

Az EU-nak újra kell gondolnia katonai stratégiáját, és drasztikusan fel kell gyorsítania védelmi termelését annak érdekében, hogy segítse Ukrajnát az Oroszországgal fennálló konfliktusban – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn. Felhívását akkor tette, amikor Kijev egyre gyakrabban figyelmeztet a lőszerhiányra – írta meg az oroszhirek.hu.

„Oroszország komoly katonai fenyegetést jelent európai kontinensünkre és a globális biztonságra. Ha nem adunk megfelelő uniós választ, és nem adunk Ukrajnának elegendő támogatást Oroszország megállításához, mi leszünk a következők”

– írta Michel a La Libre Belgique című napilapban és az Euractiv hírportálon megjelent véleménycikkében.

Az uniós vezető úgy érvelt, hogy „Európa évtizedeken át nem fektetett be kellőképpen a biztonságunkba és védelmünkbe”, és most sürgősen szükség van „a stratégiai biztonsági gondolkodásmód irányába történő radikális és visszafordíthatatlan gondolkodásmódváltásra”.

Fel kell tehát készülnünk a védelemre, és át kell állnunk a hadigazdaság üzemmódjára. Itt az ideje, hogy felelősséget vállaljunk biztonságunkért. Nem számíthatunk többé másokra, és nem lehetünk kiszolgáltatva a választási ciklusoknak sem az Egyesült Államokban, sem máshol.

Az unió védelmi termelése a konfliktus 2022. februári kezdete óta 50 százalékkal nőtt – mondta Michel, hozzátéve, hogy az EU „a jövő év végére megduplázza a lőszergyártást, és évente több mint kétmillió lövedéket fog előállítani”.

Az EU küszködik azzal, hogy elegendő fegyvert és lőszert szerezzen be Kijev szükségleteihez, mivel ukrán és nemzetközi politikusok és szakértők, valamint a harctér katonái a hiányt okolják a területveszteségekért. A szállítmányokat tovább késleltette, hogy Joe Biden amerikai elnök 61 milliárd dolláros segélycsomagja a demokraták és a republikánusok közötti politikai belharcok miatt elakadt a kongresszusban. A törvényjavaslat továbbra is megrekedt néhány republikánus törvényhozó ellenállása miatt.

Ez is érdekelheti:  Érdekes: Németországban találtak meg 161 oroszok(?) által elrabolt gyermeket

A New York Times szerint különösen súlyos a helyzet a nyugati légvédelmi rendszerek szállítása terén. A lap idézett egy február eleji hivatalos amerikai értékelést, amely szerint utánpótlás nélkül Ukrajna légvédelme csak 2024 márciusáig működhet.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újfent további szállításokért könyörgött, februárban arra figyelmeztetve, hogy a „mesterséges fegyverhiány” csak Oroszországot segíti.

MH

Kiemelt képen: Charles Michel és Ursula von der Leyen

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Charles Michel ET elnök is háborúra bujtogat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük