A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szerbia soha nem felejti el a „NATO-agressziót”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szerbek csak akkor felejthetik el az Egyesült Államok vezette NATO által 1999-ben elkövetett „agressziót”, ha hazájuk is megszűnik létezni – figyelmeztetett pénteken Aleksandar Vučić szerb elnök, a NATO által által az akkori Jugoszlávia ellen indított bombázások 24. évfordulójára emlékezve.

Vučić hozzátette, hogy az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek még felelniük kell a nemzetközi jog megsértésével végrehajtott támadásokért. Beszéde egy olyan időszakban hangzott el, amikor Belgrádra a nyugati országok nyomást gyakorolnak az Oroszországhoz fűződő kapcsolatai miatt.

A NATO 24 évvel ezelőtt ezen a napon indította meg terrorbombázását Jugoszlávia ellen

A Zomborban a szerbek ezreinek életét követelő halálos légicsapások áldozatainak emlékére rendezett ünnepségen Vučić azt mondta, hogy a NATO agressziója jelentette azt a pillanatot, amikor „a modern nemzetközi jog végleg meghalt”.

„24 év telt el. Elszakítottátok a területünk egy részét. Megöltetek 79 gyermeket, 2500 embert, és nemcsak civileket, hanem katonákat és rendőröket is”

– állította a szerb elnök.

„Kik vagytok ti, hogy megölitek katonáinkat és rendőreinket, akik a saját országukban vannak? Honnan vettétek a jogot, hogy megöljétek a katonáinkat és a rendőreinket? Ki adta nektek ezt a jogot?”

– tette fel a kérdést a szerb elnök.

Vučić emlékeztetett arra, hogy az USA vezette katonai blokk akkor egy „szabad és szuverén országot” támadott meg, azzal indokolva a lépést, hogy meg kellett állítani a „népirtást”. Belgrád akkoriban polgárháborúban állt az albán szeparatistákkal, a korábbi Jugoszláviában kirobbant konfliktusokat követően.

Emlékeztetett arra is, hogy a NATO nem kapta meg az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazását a katonai beavatkozáshoz, ennek ellenére mégis megtámadta Jugoszláviát.

A szerb vezető szerint a NATO két okból „hajtotta végre az agressziót”. Egyrészt meg akarták mutatni, hogy „mi vagyunk a legerősebbek, és mindenre képesek vagyunk”, másrészt pedig azért, hogy „elvegyék [a tartományokat] Koszovót és Metóhiát” Szerbiától – mondta.

Vučić a továbbiakban azt mondta, hogy Szerbiának kötelessége „megpróbálni megbocsátani”, de ezt csak akkor tudja megtenni, ha már megszűnik létezni.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: