KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij: az ukrán erők nem képesek ellentámadást indítani

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna egyelőre nem tud ellentámadást indítani a súlyos fegyverhiány miatt – mondta Volodimir Zelenszkij a Yomiuri című japán lapnak.

“Még nem tudunk elindulni. Nem küldhetjük bátor katonáinkat a frontvonalba tankok, tüzérség és [amerikai rakéta-sorozatvetők] HIMARS nélkül”

– mondta.

ZELENSZKIJ AZT IS MEGJEGYEZTE, HOGY UKRAJNA MOST A FEGYVEREK ÁTADÁSÁRA VÁR A PARTNEREKTŐL, ÉS “KEDVEZŐTLENNEK” NEVEZTE A HELYZETET AZ ORSZÁG KELETI RÉSZÉN.

Az elnök az országba irányuló fegyverszállításokat kommentálva hangsúlyozta, hogy “van politikai akarat, van mód a támogatásra”, de Kijev “fegyveres konfliktusban van, és nem várhat”.

A japán újságíró Zelenszkijt azon a vonaton interjúvolta meg, amikor Herszonból Kijevbe tartott. A kérdések nagy részét az Ukrajnának Japánból nyújtott nagyobb támogatásoknak szentelte.

Korábban a DNR megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin azt mondta, hogy a Nyugat “nyomást gyakorol” Ukranára, hogy indítson ellentámadást, hogy ezzel indokolja a Kijevnek szánt pénzügyi és logisztikai ellátást. Mint Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a vezető orosz médiumoknak és a VK közösségi platform felhasználóinak adott interjújában megjegyezte, Kijev támadó hadműveletekre készül, Moszkva tisztában van ezzel, és a vezérkar előkészíti a válaszlépésekre vonatkozó döntéseit.

Ugyanakkor Jan Gagin, a DNR megbízott vezetőjének tanácsadója megjegyezte, hogy a köztársaságban lévő ukrán csapatok létszáma még nem teszi lehetővé, hogy ellentámadást indítsanak. Amerikai szakértők a Foreign Affairs cikkében arra figyelmeztettek, hogy bár Kijev támadásra készül, az emberi és anyagi veszteségek korlátozhatják a lehetséges sikert.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Meghalt Noam Chomsky

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük