KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Novák Előd: Hány magyar halt meg a háborúban?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Írásbeli kérdés nyújtott be a Mi Hazánk alelnöke, melyben arra kíváncsi, hogy „mennyi kárpátaljai magyar halt meg eddig az ukrajnai háborúban, és más nemzetek mekkora véráldozatot hoztak?” 

„Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett a magyar kormány inkább azt kéne
megakadályozza, hogy a kárpátaljai magyarságot golyófogónak használják. Ez nem a mi háborúnk! Mégis több száz besorozott kárpátaljai magyar halt, illetve sérült meg már meg ebben a háborúban. Pontosan mennyi halott és mennyi sérült van a magyarok között, van a magyar kormánynak információja? Ha igen, milyen forrásból származik?” – Írja Novák Előd.

A Mi Hazánk parlamenti képviselője hozzáteszi, hogy a Magyar Honvédség parancsnoka nyáron titokban meg is látogatta az ukrán vezérkart, erről csak utólag, ukrán híradásból értesültünk (ahogy most a szlovák védelmi minisztertől arról, hogy részt veszünk ukrán katonák kiképzésében). Az ukrán fegyveres erők vezetője akkor úgy nyilatkozott, hogy elégedett Ukrajna és Magyarország katonai együttműködésének a szintjével – ezért bizonyára akár közvetlenül az ukrán féltől is lehet információja a magyar kormánynak. Kérdezik a magyar véráldozatokról az ukrán felet? Kielégítő válaszokat adnak? 

Novák kíváncsisága valószínűleg a válasz után sem csillapodott. A válaszban Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a következő megállapításokat teszi:

  • a brutális ukrajnai sorozások nem kímélik a kárpátaljai magyarokat,
  • számos magyar vesztette életét a háborúban,
  • az ottani magyarokkal folyamatos kapcsolatban van a kormány,
  • nem adják fel a magyarok védelmét.

Magyar Jelen

Ez is érdekelheti:  Moszkva: A „Zelenszkij-rezsim” tárgyalásképtelen

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük