KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: Oroszország taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország taktikai atomfegyvereket fog telepíteni Fehéroroszország területére – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök március 25-én.

Válaszul arra, hogy London szegényített urániumot tartalmazó lövedékeket szállít Kijevnek, Oroszország taktikai atomfegyverek telepítését tervezi Fehéroroszországban. Vlagyimir Putyin emlékeztetett arra, hogy Washington ugyanezt teszi szövetségeseivel.

Mindez válasz a brit védelmi miniszterhelyettes kijelentésére, miszerint országa szegényített urániumot tartalmazó lövedékeket fog szállítani Ukrajnának” – mondta az államfő.

Az orosz elnök ugyanakkor hozzátette, hogy „már a brit bejelentést megelőzően fehérorosz kollégája, Alekszandr Lukasenko felvetette az orosz taktikai atomfegyverek Fehéroroszország területére történő telepítésének kérdését. Vlagyimir Putyin továbbá hangsúlyozni kívánta, hogy a fegyverek ilyen jellegű telepítése globális szinten nem újdonság:

„Itt sincs semmi újdonság. Először is, az USA már évtizedek óta ezt teszi. Taktikai atomfegyvereket telepített szövetségesei, az európai NATO-országok területére, hat országban már hosszú ideje vannak ilyen eszközök.

Ennek eredményeként Moszkva és Minszk megállapodott abban, hogy Vlagyimir Putyin szavai szerint „ugyanezt teszik”, „anélkül, hogy megsértenék [a] nemzetközi atomsorompó-kötelezettségeket”.

„Április 3-ától megkezdjük a legénységek kiképzését. Július 1-jén pedig befejezzük a taktikai atomfegyverek speciális raktárának építését Fehéroroszország területén”

– mondta az orosz vezető.

Március 20-án a brit hadsereg megerősítette, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket szállít Kijevnek.

„Ezek a lőszerek nagyon hatékonyak a harckocsik és a modern páncélozott járművek megsemmisítésében”

– mondta Annabel Goldie védelmi miniszterhelyettes, hozzátéve, hogy ezeket az ukrán hadseregnek szállítandó Challenger 2 harckocsik használhatják.

Védekező orosz nukleáris doktrína Az ukrajnai orosz katonai művelet megindítása óta – amelyet Kijev és szövetségesei inváziós háborúnak minősítenek – magas rangú orosz tisztviselők többször megismételték, hogy országuk nukleáris doktrínája a védelemre irányul. Így október elején az orosz diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy Oroszország nukleáris elrettentési politikája „kizárólag védelmi jellegű”.

Néhány hónappal korábban, március végén Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy Oroszország csak az Oroszország elleni „egzisztenciális fenyegetés” esetén vetne be nukleáris fegyvereket Ukrajnában.

Kiemelt kép: © Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP / Sputnik


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: