KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Szabad-e ordítozni a putnoki templom előtt? – Magyar Péter és az európai értékek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A közösségi oldalakon vita alakult ki arról, hogy a kisbojtár rosszul cselekedett-e, amikor a putnoki templomból kijövő borlovagrend tagjainak ordítozott és a polgármesternek tulajdonított szavakat idézett a platójáról.

Az ember ilyenkor elgondolkodik, mert egy egészen más világban nőtt fel és szocializálódott. Egy olyan világban, amelyet divat ma szidni és ócsárolni, de ahol –, ha efféle történt volna, mint Putnokon –, egy feltámadási körmeneten vagy csak egy sima, templomi kivonuláson, a rendőr úgy elverte volna a hangosan trágárkodót, mint a szódás a lovát. A rendszerváltás óta azonban, szabadon lehet szidni, ócsárolni a keresztényeket, lehet mikrofonba trágárkodni, és ki lehet választani a mise időpontját bárhol, egy jó kis fűnyírásra. Az emberi magatartások legalján vagyunk, már Magyarországon is, mert nincs rend, nincs törvény, illetve ez utóbbi csak azoknak jár, akiknek pénzük van! Hiszen, a törvényszéken törvényileg kötelező ügyvédet fogadni… de ebbe ne is menjünk bele, mert ez már az alapvető emberi jogokat is érintené.

Magyar Péter, templom előtti, kissé rendhagyó magánszáma, Európában már fel sem tűnnék, hiszen számos templom lett kocsma a művelt keresztény Nyugaton. Ergo: az efféle kocsma előtti ordítozás nem számít bűncselekménynek, hacsak nem az Új Világ megálmodóit és a szólásszabadság hiányát szidja a delikvens. Minden más esetben, a még eredeti funkciójának megfelelően működő templomok előtt is lehet ordítozni Nyugaton. Magyar Péter ennek megfelelően, tehát az európai értékeket figyelembe véve viselkedett úgy, ahogy viselkedett. Talán, ezért vágott vissza egy közösségi oldalon azoknak, akik bírálták eme európaian kulturált viselkedését. Mint írta, „akkor is hazudtok, ha kérdeztek”… Ugyanis, ő a videófelvétel ellenére is tagadja, hogy ordítozott volna.

Persze, az is igaz, hogy a Nyugaton elterjedt, szép, új európai vallás imámjához képest, tényleg nem ordítozott Magyar Péter, hiszen nem az egész falu hallotta őt trágárkodni, csak a busszal hozott mélyművelt közönség, valamint a miséről távozó hölgyek és urak.

Ez is érdekelheti:  A TEK Orbán Viktor védelméről nyilatkozott a szlovákiai merénylet után

Jó, hogy van Magyar Pétere a mai magyar társadalomnak, mert bizony most jól kivehetően elválik a máj ama bizonyos végterméktől, amely nem kelt kisebb hányingert, mint Magyar úr önlejártó, méltóságát vesztett, a kereszténység lényegét sem értő vagy elvető egykori egyházi gimnazista.

Három történelmi tény jut eszembe a putnoki eset után.

1./ Mi még ne szóljunk semmit, mert egyelőre nem fejeztek le mise közben papot, mint tették évekkel ezelőtt a Francia Kalifátusban.

2./ Eszembe jut, hogy 1948. május 12-én ” a Sziklatemplomnál a Mindszentyt hallgató, misén részt vevőket az ÁVH brutális kegyetlenséggel szétverte. Ez a fatimai ájtatosság volt a Mária-év harmadik, igen fontos, pálos rendi eseménye.

3./ Amikor a Budai Várban, 1949-ben Úrnapi körmenet volt, ahová meghívták a vallás és közoktatási minisztert, dr. Ortutay Gyulát, a miniszter elé kitettek egy térdeplőt, hogy az Oltáriszentséggel való áldásosztáskor ne a flaszterra kelljen térdelni… a volt piarista diák azonban kényelmesen ülve maradt.

 ***

Nos, a történelem kerekei forognak… és, ha marad ez a bágyadt, ellenkezni nem akaró vagy nem tudó állami hozzáállás, akkor a Magyar által felbőszített, primitív tömeg hasonlóan fog viselkedni, mint a példaképe… Pedig, vannak törvényeink, jogállamnak tekintjük magunkat (amit én a szabad véleménynyilvánítás jogával élve nem fogadok el!), és vannak erkölcsi szabályok is, amelyeket immár alig-alig ismernek a hazai társadalomban. Ám, ennek ellenére vannak. Csupán az a kérdés, hogy akiknek rendet kellene tartaniuk, azok ismerik-e ezeket a törvényeket és erkölcsi, szokásjogi elvárásokat? Így tehát, kétségeim is vannak afelől, hogy érdemes-e egy olyan országban még a kereszténység mellett szélmalomharcot vívni, ahol a kereszténység a politika mellett, Isten tudja hányadrangú, alacsonyan értékelt közüggyé vált? Azonban mégis… hiszen ez kötelesség…

Stoffán György

Nemzeti NaplóNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Magyar Péter igazgatja szemüvegét / Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük