KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sunday Times: Újévre elfogy az Ukrajnának nyújtott brit pénzügyi támogatás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az év végére elfogy az Egyesült Királyság pénzügyi kerete, amivel az ukrán haderőt támogatja – írja a Sunday Times brit minisztériumi forrásra hivatkozva. London már több mint 2,3 milliárd font (2,7 milliárd dollár) katonai segélyt nyújtott eddig Kijevnek, de a következő miniszterelnöknek nagyon meg kell majd küzdenie a feszült államháztartási helyzettel és a közvéleménynek az elhúzódó konfliktus miatt mindinkább csökkenő támogatásával.

Boris Johnson brit miniszterelnök a múlt héten Kijevbe látogatott, ahol újabb, 54 millió font (63 millió dollár) értékű katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának az Egyesült Királyság által az orosz hadművelet februári megkezdése óta vállalt 2,3 milliárd fonton felül. Johnson megígérte, hogy támogatja a kijevi hadsereget, „bármennyi ideig tart is”.

Boris Johnson további támogatást ígért Ukrajnának, amikor a múlt héten Kijevben látogatott Zelenszkij elnökhöz, és azt mondta, hogy a briteknek el kell viselniük a megugró energiaszámlákat, mert az ukránok „vérrel fizetnek”. UKRÁN ELNÖK SAJTÓIRODA/PA

„A valóság azonban az, hogy az Egyesült Királyság pénzügyi hozzájárulása a háborús erőfeszítésekhez az év végére elapad” – áll a Sunday Times cikkében .

“Ez azt jelenti, hogy az új miniszterelnök hamarosan azzal a kérdéssel fog szembesülni, hogy vállaljon-e több milliárd font plusz támogatást egy olyan időszakban, amikor az államháztartás is erős nyomás alatt áll.”

Nagy-Britannia jelenleg a megugró inflációval küzd, ami az előrejelzések szerint 2023 elején eléri a 18%-ot. Ezt tovább fokozza a rekordszintű üzemanyagár. A piac az ukrajnai konfliktus miatt és azzal, hogy Nagy-Britannia leállította az oroszországi energiaimportot, ellátási zavarokkal küzd és a bekövetkezett áremeléseknek a nagy részét a fogyasztókra hárítja. Jelenleg egy átlagos brit háztartás több mint 3500 GBP-t fizet évente az energiáért.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: