KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dmitrij Medvegyev elmondta, mikor nyomnák meg az atomgombot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Négy forgatókönyv esetén folyamodna atomfegyverhez Moszkva – jelentette ki Dmitrij Medvegyev pénteken a francia sajtónak. A volt elnök hozzátette, ezek mindegyike egzisztenciális fenyegetést jelent az orosz állam számára.

Az LCI tévécsatorna megkérdezte Medvegyevtől, hogy az orosz katonai doktrína megengedi-e a taktikai nukleáris fegyverek alkalmazását. A volt elnök úgy reagált, hogy Moszkva nukleáris stratégiája nyilvános, és ebben nincs semmi titok.

Négy oka lehet a nukleáris fegyverek használatának. A francia közvélemény érdeklődése miatt megnevezem ezeket: nukleáris rakéták kilövése, nukleáris fegyverek használata, nukleáris fegyvereket ellenőrző kritikus infrastruktúra elleni támadások vagy egyéb, az [orosz] állam létét veszélyeztető akciók.

– mondta, hozzátéve, hogy a fentiek közül eddig semmi sem történt.

A taktikai atomfegyverek, illetve a sgyengített uránt tartalmazó fegyverek esetleges alkalmazását kommentálva a volt elnök megjegyezte, hogy Oroszország – egyes nyugati országokkal ellentétben – soha nem vetette be ezeket.

Az elmúlt 20-30 évben a NATO-államok meglehetősen aktívan alkalmazták ezeket Jugoszláviában és Irakban egyaránt. Van némi bizonytalanság ebben a témában, ami nagyon tragikus következményekkel jár. Tehát ebben az értelemben először meg kell vizsgálnunk, mit tettek a nyugati országok bizonyos helyzetekben

– mondta Medvegyev.

A volt elnök hangsúlyozta, hogy Oroszország válasza az országot fenyegető veszélyek nagyságával összhangban lesz.

 

Kiemelt kép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője interjút ad részt az LCI francia műsorszolgáltató részére a Moszkván kívüli Gorki állami rezidencián. © Szputnyik / Ekaterina Stukina 


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: