KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Súlyosak a veszteségek, borúsak Kijev katonai kilátásai

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnát egyre súlyosbodó katonai problémák terhelik, amelyek nem sok jót ígérnek a hadszíntéren – mondta szerdán Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének helyettese.

Kim Iversen amerikai újságírónak nyilatkozott Dmitrij Poljanszkij, akit arról kérdezett, hogy szerinte merre tart az ukrajnai konfliktus, és egy lehetséges forgatókönyv-e a NATO közvetlen bevonása.

A diplomata szerint Moszkva inkább elkerülné az ilyen kimenetelű konfliktust, mivel az Egyesült Államok vezette katonai blokk és az Oroszország közötti szembenállás

„veszélyes lenne az egész világra nézve”.

Ugyanakkor azt állította, hogy „az ukrán csapatok most nagyon rossz helyzetben vannak”, rámutatva arra a tényre, hogy „valóban súlyos veszteségeket szenvednek el”.

„Az új sorkatonákat két-három napos kiképzés után ágyútölteléknek használják”

– állította a magas rangú diplomata.

Szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „rezsimje” „saját politikájának és a nyugati országoknak tett ígéreteinek lett a túsza, miszerint képes katonai győzelmet aratni Oroszország felett”, amennyiben fegyverekkel látják el.

Az ukránok meg akarják mutatni, hogy képesek ellentámadásra, és nem akarják, hogy ” sérüljön az imázsuk”, ezért a helyzet a Donbassz kulcsfontosságú városa, Artyomovszk – Ukrajnában Bakhmut néven ismert – körül „tényleg nagyon rossz” az ukránok számára

– mondta Poljanszkij.

„Rengeteg [ukrán] csapat van a bekerítés szélén. A veszteségek óriásiak” – folytatta a diplomata, arra utalva, hogy Kijev „csak azért dobja be a csapatokat, hogy támogassa Zelenszkij tekintélyét” és a Nyugatnak tett ígéreteit.

„Az időjárási körülmények sem kedveznek az ukrán hadseregnek, mert nem tudnak nehézgépeket használni a feladatok végrehajtásához. Úgy gondolom tehát, hogy elég komoly katonai fejlemény előtt állunk ott, de nem Ukrajna javára”

– vonta le a következtetést Poljanszkij.


Kiemelt kép: Ukrán területvédelmi katonák járőröznek a frontvonal közelében. © John Moore / Getty Images

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: