KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Súlyos aránytalanságok a 2014. évi központi költségvetésben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Dr. GaudiMagyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló általános vitájában (T/12415) Gaudi-Nagy Tamás bevezetőjében jelezte a költségvetés számos eleme nem a nemzet felemelkedését szolgálja, pedig – ahogy arra a néhány perccel  korábban a vitában felszólalt EP képviselő, Morvai Krisztina is utalt rá  – ez az a szempont, amely a költségvetést át kell hassa. 

„Azért én nagyon sok olyan elemet találtam, ami nem. Megmondom őszintén, nekem nagyon nem tetszik az, hogy 1200 milliárd forintot kell fizetnünk államadósság kamattörlesztésére. Itt van a gyökere az egésznek” – mondta felháborodott hangon a nemzeti jogvédő.

Gaudi-Nagy saját felszólalása ideje alatt a Hit Gyülekezete érdekeltségébe tartozó hetilapot olvasgató Lendvai Ildikót is megszólította: „Számoljon el azzal, hogy mit csináltak nyolc évig! Előtte ’90-ig! Miért adósították el a hazánkat? Miért élték fel a jövőnket, és miért hozták kényszerhelyzetbe a magyar gazdaságot, és miért szolgáltatták ki az elvtársaikkal, miért adták el a nemzeti vagyont.”

A folytatásban Gaudi arról beszélt, hogy a költségvetésben vannak olyan tételek, amelyeknek jobb helye lenne. Példaként említette azt, hogy a volt köztársasági elnökök fejenként 75 millió forinttal jótékonykodhatnak, ami egy rossz döntés. „Ne engedje meg egy ország ezt! Göncz Árpád ne adományozgasson a mi adófizető pénzünkből senkinek! Ne adományozzunk az Élet menetének, az Élet Menete Alapítványnak ne adjunk 50 millió forintot! Ne adjunk 200 millió forintot a Holokauszt Dokumentációs Központnak, és ne hozzunk létre 6,2 milliárd forintból egy új holokauszt emlékközpontot!”

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára Gaudi-Nagy Tamás felszólalására reagálva kifejtette, hogy emberi kötelezettség emlékezni a holokauszt áldozataira, és nem helyénvaló megkérdőjelezni az ezt szolgáló költségvetési forrásokat.

Lendvai Ildikó (MSZP) felszólalásában megköszönte az államtitkár szavait, felszólalása végén pedig „tisztelt kollégáknak” nevezte a vele szemben ülő kormánypárti képviselőket.

Ez is érdekelheti:  Keresztényüldözés - Sok keresztény titkolja hitét

Szilágyi György a legnagyobb nemzeti sorstragédiánkkal, a Trianonnal kapcsolatos költségvetési sort kereste. Rétvári a jobbikos honatyának adott kitérő válaszában arról beszélt, hogy számos helyen találkozhatunk országszerte Trianon emlékművel.

Gaudi újabb felszólalásában az arányok helyreállításáról beszélt. Mint mondta, miközben október 23-án megkoszorúzta Mansfeld Péter sírját, méltatlan állapotokat tapasztalt a 301-es parcellában.

[youtube=http://youtu.be/LALWYBO-aRM]
Nemzeti InternetFigyelő

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Súlyos aránytalanságok a 2014. évi központi költségvetésben

 1. Lendvai Ildikó és társai megfogadhatnák elvtársnőjük Kósáné Kovács Magda egykori intelmét, miszerint „nemcsak tisztességesnek kell látszani, hanem annak is kell lenni”. No persze nem magukra értették, mint ahogy a felvett jó modor sem sajátjuk, hanem lopott, mint az egész eszmerendszerük, amit össze-vissza torzítottak, s végül a fordítottja sem vált igazzá.
  Anna

 2. A náci költségvetési javaslatokat inkább nem ismerném meg.

  Fispán Géza

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  1. Kedves Fispán Géza! Úgy látom, hogy jól működik a pirossárga agymosógép. Elgondolkodott már azon, hogy a világ sok száz nemzete közül miért az antizsidóizmus a főbűn? Mert antiszemitizmus nem létezik. Sém nemzetségéből csak egyet „nem szeretnek” sehol. Ahhoz, hogy megértse, tanulni kellene. De nem várok lehetetlent.
   Üdv
   eSzeL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük