KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kanadai demokrácia, avagy a liberalizmusról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kanadában élő magyar ismerősöm panaszkodott az ottani esélyegyenlőség hiányáról. Először azt hittem, eltúlzott szülői aggodalom gyötri, de az elmondottak mást sugallnak.

A nyolcadik osztályba járó Peti nevű fiának kálváriája tavaly kezdődött, amikor az egyik óraközi szünetben minden ok nélkül pofon vágta egy elsős kislány, aki alaposan ki lehetett oktatva, mert tette elkövetése után gúnyos hangon közölte, hogy a fiú nem adhatja vissza, mert lányt nem szabad megütni.

Peti nyelt egyet és tovább toporgott a többi sráccal, hiszen a fiús sportok, amik a kamaszfiúknak életelemük lenne – tiltottak.

Így viszont a mozgásigényük korlátozása nem egyszer agresszióba csap át, ami majdnem természetes, de… Néhányan unalmukban kitalálták, hogy a mellékhelyiségben lévő ajtókon vezetik le feszültségüket. Peti ugyan nem azért ment be a W.C.-be, de egy nagy darab fiú addig nem engedte ki, amíg bele nem rúgott az általa megjelölt ajtóba. A vékony nyílászáró beszakadt, s a mögötte üldögélő gyereket enyhén megütötte, de nemhogy púpot még karcolást sem okozott. Meghallván az esetet, az igazgatónő azonnal hívta a mentőt, a rendőrséget. A Petire erőszakolt csínyből letartóztatás lett, majd vádemelés. A bíróságon elbeszélgetett vele az ügyésznő s arra a megállapításra jutott, hogy jól nevelt, normális gyermekkel áll szemben, ezért ejtette a vádat. Igen ám, de a nyilvántartásban megmaradtak a Petiről készült fotók, ujjlenyomatok, amik az egész életét végig kísérhetik, hacsak a rendőrség feljelentése után pert nem nyernek velük szemben. Ezt megtették, de jött a következő csapás.

Egyik hétvégén a szomszédos rendőr házaspár kertjében rabló-pandúrt játszott a sok meghívott gyerek. Petinek sikerült elkapni a rablót játszót, akit magához ölelt és nevetve közölte: „no, megvagy, most megölünk”.

A gyerek másnap ezt az esetet elmesélte az iskolában, ami szintén eljutott a vezetőhöz, aki újból a rendőrséghez fordult életveszélyes fenyegetéssel vádolva Petit. Megint letartóztatták, hiába védekezett azzal, hogy kijelentése csak a játék szóbeli tartozéka volt.

Az egy hétig tartó nyomozás alatt Petit elkülönítették a többiektől, a recepciónál, a fal mellett kellett üldögélnie. Így az esedékes, előre befizetett osztálykiránduláson sem vehetett részt az igazgatónő jóvoltából, mert az úgy gondolta, megtetézi még a büntetést.

Peti édesapjának ekkor lett elege. Fiát kivette az iskolából, közben a rendőrség ejtette a vádat, így megfordult a kocka, mert az iskola igazgatónője és helyettese lett feljelentve.

Az új helyen Peti osztálytársának születésnapi bulijára hívták meg. Édesapja személyesen ment el megismerkedni az ünnepeltet egyedül nevelő hölggyel, aki első látásra jó benyomást keltett. Megállapodtak, hogy este tizenegyre megy Petiért.

Így is történt, ám Petit két lány támogatta a kocsiban várakozó apjához, akivel közölték, azért lett rosszul a fia, mert sokat volt a napon. A kétségbeesett apa a kórház felé vette az irányt, ahol erős alkoholmérgezést állapítottak meg a gyereknél, s közölték, ha nem vitte volna be, nem biztos, hogy megéli a reggelt.

A feljelentett vendéglátó hölgy először mindent tagadott, de a rendőrség által bekért videofelvételeken tisztán látszott, hogy az üzletben különböző alkoholokat vásárolt és azokat keverte a szirup édes 7UP üdítőkbe, amit aztán a gyerekek számolatlanul ittak. Öten ebbe betegedtek bele, míg nyolcan a marihuánától, amit a hölgy orvosilag engedélyezett készletéből kaptak.

Mindez nem volt elég a hölgy felelősségre vonásához, mert ugyebár a demokráciában, a liberalizmus fellegvárában, Kanadában ez is belefér, csak az esélyegyenlőség nem…

V.A.

Nemzeti InternetFigyelő

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

8 thoughts on “Kanadai demokrácia, avagy a liberalizmusról

 1. Költözzön ide a Balkánra, itt kiélheti az agresszióját..szegény, úgy sajnálom, hogy Kanadában fogja leélni életét, ja mehet még Etiópiába, Csádba, Szerbiába és Óromániába is. Ot ilyesmi nem fog előfordulni garantálom.

  Fispán Géza

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  1. Hozzászólni csak aláírással, miközben az impresszum szerint a szerzők/szerkesztők névtelenek?

   aj

   Kedves „aj”!

   Sajnálom, ha nem tud olvasni! Világosan le van írva, hogy dönthet: saját névvel, álnéven, jeligével, vagy szignóval írja alá! Erre is csak azért van szükség, hogy az, aki az ön véleményére válaszolni vagy hozzászólni akar, meg tudja Önt szólítani, mert előfordulhat, hogy egy véleményező hozzászólásról a mondandója alapján nem lehet tudni, hogy kinek szól.
   Ennyi! Nem kell ebbe semmit belemagyarázni! Jó lenne, ha a rosszindulatát máshol öntené ki,…

   Üdvözlettel: Híradmin

   1. Én is oly szívesen megszólítanám a szerzőket/szerkesztőket, sőt még önt is. Meg persze úgy sokkal hitelesebb is lenne. Ha egyáltalán lehet ezt még fokozni! 😉

    aj

    Kedves „aj”!

    Próbálja meg úgy kezdeni, hogy: „Kedves Híradmin!” Mellesleg nem mindegy Önnek, hogy így szólít meg vagy ehelyett kedves „Kedves Tóth Géza!”? Így se, úgy se tudja, hogy valójában ki vagyok. De, mivel itt Híradmin csak egy van (a másik szerkesztőt Nifadminnak nevezzük), így tudni fogom, hogy szavaimat nekem szánja. Erre kell a név, vagy álnév, jelige,…

    Egyébként pedig kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

  2. Persze, persze, mehet mindenki ahova akar. Mindenki előtt nyitva a határ… Csakhogy Etiópiában, Csádban, Szerbiában vagy akár Óromániában nem a demokrácia adta liberalizmus tombol. Ott más jellegű problémák adódnának, ám Kanada mindig büszke arra, amit már szégyellnie kellene.
   V.A.

 2. Töröljél, drága! (A híradmin nem tulajdonnév, nem írjuk nagybetűvel, meg amúgy is hülyén hangzik. 😉 )
  aj

  Ha kötekedni akar, menjen máshova! (Híradmin)

 3. Na most, hogy jól kibeszélte magát aj, talán a cikkhez is tud hozzáfűzni valami értelmeset.
  Sajnos látom a jövőnket ebben a józan észtől messze rugaszkodott világunkban. A tövényalkotásban és a rendőrség jogszabályi környezetében már látom a követett példát.
  Ennyi hülyeséget elképzelni sem tudtam az átkosban.
  Csak egy apró példa. Új sirkövet csináltattunk a szüleimre. Az adminisztrátor kijelentette, hogy nem vagyok jogosult az intézkedésre, mert a feleségem fizette be az újraváltást. Na igen „goromba” voltam velük.
  roka

  1. Hát ez az, kedves „roka”! Némelyek pusztán időtöltésnek használják az idefirkálgatást. A szóhasználatuk elárulja hovatartozásukat… Üdv. V.A.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük