KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Strache: az EU-ban a béke hívei árulónak számítanak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár az EU-ban betiltott RT hírtelevíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy az EU szankciós politikája nem hozta közelebb Ukrajnát a békéhez, és azokat, akik ezért panaszkodnak, “árulóknak bélyegzik és rágalmazzák”.

Strache éles hangon bírálja az EU Oroszországgal szembeni szankcióit, amelyeket többször is azzal vádolt, hogy tönkreteszik az unió gazdaságát, növekvő inflációt és munkanélküliséget idéznek elő, és az új évben “tömeges fizetésképtelenségek és csődök” hullámát hozhatják magukkal.

Az RT-nek kedden, miután a múlt hétvégén Bécsben egy semlegességpárti gyűlésen felszólalt, Strache az ukrajnai konfliktust az Oroszország és a NATO közötti “globális háború” részének nevezte, amelybe az európai vezetőket “belerángatták”.

“Sajnos nem látok olyan európai politikai vezetőket, akik a tárgyalóasztalhoz akarnak lépni, és egy tárgyalásos tűzszüneti megállapodásra és békés megoldásra szólítanak fel” – mondta.

“Különösen nekünk, osztrákoknak kellene ragaszkodnunk semlegességünkhöz, és semlegességi státuszunk itt is döntő közvetítő szerepet játszhatna. Eddig ezt nem gyakoroltuk”.

“Természetesen az Európai Unió médiája minderről hallgat” – folytatta. “És ha valaki ma itt kritikát fogalmaz meg, azt gyakran Putyin és Oroszország szimpatizánsának, valamint Európa árulójának bélyegzik és rágalmazzák meg”.”

Strache elítélte ugyan az “erős európai békemozgalom” hiányát, de azt jósolta, hogy a romló gazdasági körülmények végül arra fogják kényszeríteni a polgárokat, hogy követeljék az ukrajnai konfliktus befejezését.

“Az emberek szembesülnek azzal, hogy a békéért meg kell fagyniuk, és akkor arra a következtetésre jutnak: nos, a megfagyás nem segít, mert sajnos nincs béke… és akkor munkanélkülivé válnak, és a munkanélküliség sem hozott békét, mert nincsenek tárgyalási kezdeményezések – az emberek természetesen ezt nagyon-nagyon visszataszítónak és nagyon megkérdőjelezhetőnek találják” – jelentette ki.

Strache végül azzal érvelt, hogy az EU viseli a konfliktus összes költségét, míg az USA “nyerészkedik”, és ezt az értékelést Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és más magas rangú brüsszeli tisztviselők is osztották.

“Egyre több emberben tudatosul ez” – folytatta Strache, hozzátéve, hogy “Európának sürgősen konkrét békekezdeményezéseket kell megvalósítania”.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: