KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoltenberg: Orbán tájékoztatta a NATO-t Moszkvába történő látogatásának szándékáról

Orbán Viktor tájékoztatta a NATO-t moszkvai látogatási szándékáról, odautazása előtt – erősítette meg Jens Stoltenberg főtitkár. Amikor részt vesz majd az Egyesült Államok vezette katonai tömb vezetőinek jövő heti washingtoni csúcstalálkozóján, Orbánnak lehetősége lesz megvitatni ezt a kérdést a csúcstalálkozó többi vendégével – mondta a NATO-főnök újságíróknak.

„Ez rendszeresen megtörténik a szövetségesek között” – hangoztatta Stoltenberg a NATO brüsszeli főhadiszállásán.

Stoltenberg mindazonáltal nem volt hajlandó kommentálni Ursula von der Leyen Orbán Viktort „megbékítésnek” nevező látogatását. Elmondta, arra számít, hogy Budapest aláírja az Oroszországot elítélő „erős nyelvezetű nyilatkozatot”, amely a jövő heti NATO-összejövetelen kívánnak kiadni.

Stoltenberg elismerte, hogy Magyarország nem ugyanazon az oldalon áll, mint a szervezet sok más tagja Ukrajna felfegyverzését illetően, de hozzátette, hogy a „jó hír” az, hogy Orbánnal megtalálták Kijev támogatásának azt a formáját, amely Budapestnek is megfelel.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: Jens Stoltenberg

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük