KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stephen Hawking figyelmeztetése: Az emberiség történelmének legveszélyesebb pillanatában vagyunk

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump feltűnése, és az angolok döntése, az EU-ból való kilépésről (Brexit) “az emberiség történelmének legveszélyesebb pillanatában történik” figyelmeztet a neves elméleti fizikus, Stephen Hawking.

British scientist and theoretical physicist Stephen Hawking. © Toby Melville / Reuters

A Cambridge-i professzor a the Guardian újságnak írt vezércikkében, megállapítja, hogy a politikai változások azt mutatják, hogy az emberek többsége rosszul érzi magát a fennálló társadalmi körülmények miatt, és úgy érzi, hogy “magára hagyták a vezetői.

“ez volt az a pillanat, ebben mindenki egyet ért, amikor a figyelmen kívül hagyottak megszólaltak és hallaták a hangjukat mindenhol, elutasítván a szakértők és az elit iránymutatását és vezetését.”

“Számomra, ez valóban aggasztó helyzet, mert most az emberi fajnak jobban össze kellene fognia, és együtt kellene dolgoznia, mint bármikor is a történelmünkben.” tette hozzá.

Hawking szerint ma olyan bénító kihívásokkal szembesül a világ, mint a klímaváltozás, az élelmiszertermelés problematikája, a túlnépesedés, az állat és növény fajok veszélyeztetettsége, járványok és az óceánok elsavasodása.

“Ezek együtt arra figyelmeztetnek, hogy az emberiség fejlődésének legveszélyesebb időszakában vagyunk”

“Meg tudjuk tenni, felülkerekedhetünk a kihívásokon. Én nagyon bízom az emberiségben, óriási optimizmussal vagyok, de ez megköveteli az elitektől, Londontól Harvardig, Cambridge-től Hollywoodig, hogy tanuljanak az elmúlt év leckéiből, de mindenekelőtt az emberséget kell megtanulniuk.”

Hozzátette: “Most olyan technika birtokában vagyunk, amely elpusztíthatja a földet, ahol élünk, de még nem fejlesztettük ki azokat a képességeinket, hogy elkerüljük ezt.”

“Persze pár száz éven belül kolóniákat alapítunk majd a csillagok között, de most egy bolygónk van csak, és össze kell dolgoznunk, hogy megvédjük azt.”

Hawking úgyszintén figyelmeztet, hogy a mesterséges intelligencia és a fokozott automatizálás a középosztálybeli munkahelyek megtizedeléséhez fog vezetni és súlyosbítja az egyenlőtlenséget, amely viszont jelentős politikai felfordulás kockázatát vetíti előre.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (II. rész)

“A gyárak automatizálása már most megtizedelte a munkahelyek számát a hagyományos gyártási folyamatokban, és a mesterséges intelligencia fokozott alkalmazása, valószínűleg mélyen érintve a középosztályt, kiterjeszti majd ezt a munkahelyrombolást, és csak a legtöbb figyelmet igénylő, valamint az alkotó és felügyeleti feladatkörök maradnak meg.”

“Nem csak munkahelyek, de egész iparágak tűnnek el. Muszáj segítenünk az emberek átképzést az új világ igényeihez igazítva, és anyagilag is támogatnunk kell őket az átképzés idejére,” tette hozzá.

Nem az első eset, hogy Hawking véleményét nyilvánított Trump-ról. Egy ITV interjúban az év elején Hawking a megválasztott elnököt úgy emlegette “egy demagóg, aki vonzódni látszik a legkisebb közös nevezőhöz.”

Russia Today

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

4 thoughts on “Stephen Hawking figyelmeztetése: Az emberiség történelmének legveszélyesebb pillanatában vagyunk

 1. Mostanig mindenki munka nélkül szeretett volna élni, a MINDENHATÓ
  átengedte Nekünk annak a titkát, hogyan lehet munka nélkül élni és
  most el kezdünk jajveszékelni a munkáért. Hát normálisak vagyunk ?

 2. „megköveteli az elitektől
  Bizonyos „vallási körök és ezek kiszolgálói nevezik magukat „elitnek, akik uralják a világot,benne az ember lelkét is célba véve.Legalább a tudomány képviselői ne használnák ezt a jelzőt azokra ,akik hatalomba vannak. Hogy anyagi javakat halmoztak fel és gyenge erkölcsi normájukból (?) kifolyólag pozíciókba kerültek,vagy helyezték őket, még nem lehet „elitnek nevezni őket. Az ELIT,akik a tudomány,művészet területén tevékenykednek nincs lehetőségük befolyásra,legfeljebb a figyelmet hívhatják fel,hogy pusztulás felé tart a világ. Évtizedek óta gongatják a vészharangot,de az „elit fittyet hány rá. Jelenlegi hatalomba lévőktől nem várható javulás. Tanú rá a „történelem,és az a fertő,amit átfogja ezt az egész világot, pénz,háború,éhínség, nyomor,halál.
  Ez az „elit nem fog a világnak felemelkedést hozni,csak magának.
  Ha Hawking „zseni,akkor tisztában van azzal is,hogy a lélek milyensége határozza meg,hogy az ember milyen fizikai testet ölt,s határozza jellemét,sorsát. Csak ennek tudatában van lehetősége változni,változtatni.
  „a felfedezés lényege: látni azt ,amit már mindenki látott,de olyat gondolni,amit senki más nem gondolt róla.” (Sz. A)

 3. Ma reggel volt a Kossuth adó 180 perc című műsorában a digitális Magyarországról szó.
  Nem emlékszem az államtitkár nevére, de az feltűnt, hogy teljes az eufória ez ügyben. A jó ember még végig sem gondolta, hogy mindez hová vezet. A riporter megkérdezte, hogy a megszűnő munkahelyekkel, illetve a munkásokkal mi lesz. Egy kerge-birka választ kaptunk, voltaképpen egy hámozott légömböt, puffogtatott képzési frázisokkal, és a versenyképesség fontosságának súlyozásával. Ha valakit érdekel a MédiaKlikk oldalán meghallgathatja az egész interjút, úgy ahogy lezajlott.
  Ez a folytonos növekedés egy komoly pszichés betegség, nem növekedni kell, hanem szinten maradni, megóvni a világot, és főleg jól érezni magunkat ezen, a még mindig gyönyörű bolygón.
  Ehhez persze kellene a tömegek észbeli képességeinek hatékony javulása is.
  Állandó a siránkozás, a blogoknál, hogy mi nem tudunk semmit tenni, mert olyanok vagyunk mint a templom egere, szegények és kiszolgáltatottak, és az a Rohadt Macska mindenütt ott van és minden az Ő érdekei szerint megy. Ezt akár a Macska is kitalálhatta volna, mert ennek a hangsúlyozása, pszichológiailag egy sunyi csapdába, a a siránkozó kényelem és a jóleső tehetetlenség csapdájába taszít, mert ugye mit tehetünk mi, szegények, állandóan elnyomnak, minden csak úgy történik, ahogy Ők, a Macskák akarják.
  Ez aztán tovább fejlódik, piramisszerűen, és egyre, fokozódik, mert a templom egereinél is szegényebb egerek meg pontosan a templom egereire fogják kenni minden bajukat, s a Macskák, meg röhögnek és híznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük