KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sputnik: Ukrajna a nagy nyugati gyógyszergyártók tesztelési terepe volt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna volt az egyik fő kísérleti helyszíne a rák különböző formáit kiváltó gyógyszernek, amelyet egy mariupoli kórházban teszteltek a betegeken – derült ki a Sputnik információiból.

Ukrajna volt az egyik fő kísérleti helyszíne egy olyan gyógyszer tesztelésének, amely potenciálisan a rák különböző formáit okozhatja, és amelyet a mariupoli 7. számú kórház pszichiátriai osztályának betegein alkalmaztak a helyi illetékesek támogatásával, a nyugati gyógyszergyárak megbízásából – derül ki a Sputnik által megszerzett dokumentumokból.

 

Az EU-ban a szent szólás- és véleménynyilvánítási szabadság dicsőségére betiltott Sputnik X csatornáján megtalálható bejegyzés képernyőképe (abban az esetben, ha a kép fölötti bejegyzés önnél nem jelenne meg).

A kísérlet konkrétan a reumatoid artritisz kezelésére szolgáló SB4 nevű kísérleti gyógyszerre vonatkozott. A gyógyszer gátolja az immunrendszerben fontos szerepet játszó úgynevezett tumor nekrózis faktor alfa (TNF-α) molekuláinak hatását, és alkalmazása megteremti a rák különböző formáinak kialakulási lehetőségét, többek között a nyirok- és vérképzőrendszerben, valamint a bőrön.

Az SB4 gyártói a Biogen Idec Denmark Manufacturing ApS (Dánia), a Catalent Pharma Solutions (Belgium) és a Fisher Clinical Services UK Limited (Egyesült Királyság) voltak. A vizsgálatot a dél-koreai Samsung Bioepis szponzorálta – olvasható a dokumentumokban.

A dokumentumok között találták a Quintiles Ukraine kérelmét, amely az ukrán egészségügyi minisztérium állami szakértői központjának valamint az egészségügyi és megelőző intézmény etikai bizottságának jóváhagyását kérte az SB4 klinikai vizsgálatainak elvégzéséhez. A Quintiles Ukraine az amerikai Quintiles Transnational kiszervező gyógyszeripari vállalat részlegeként jött létre.

Ez is érdekelheti:  Megkezdődtek a parlamenti választások Horvátországban

A 2013 februárjában aláírt kérelem szerint akkoriban azt tervezték, hogy a gyógyszert Ukrajnában 152 betegen tesztelik (később ez a szám 180-ra nőtt), összesen pedig csaknem 500 betegen szerte a világon.

Az SB4-G31-RA projekt SB4 vizsgálatokról szóló időszakos jelentése szerint 2013 novemberéig 777 beteget választottak ki a tesztelésre, köztük 285-öt Lengyelországban, 143-at Ukrajnában, 108-at a Cseh Köztársaságban, 77-et Bulgáriában, 60-at Litvániában, 37-et a Koreai Köztársaságban, 34-et Mexikóban, 17-et Magyarországon(!), 14-et Kolumbiában és kettőt az Egyesült Királyságban.

A Mariupol 7. számú kórházban talált dokumentumokat 2008 és 2016 között gyűjtötték össze. Az első vizsgálat eredményei szerint számmal ellátott, név nélküli gyógyszereket teszteltek embereken, és a vizsgálatokat kisgyermekeken is elvégezték.

A dokumentumokban olyan cégek szerepelnek, mint a Pfizer (USA), az AstraZeneca (Egyesült Királyság, Svédország), a Celltrion (Dél-Korea), a Novatris International AG (Svájc, USA), az IQVIA (korábban Quintiles és IMS Health Inc., USA, Egyesült Királyság), a Sanofi (Franciaország), a Galapagos NV (Belgium), a Janssen Pharmaceuticals (ma Johnson & Johnson Innovative Medicine, Belgium), az Abbott Laboratories (USA), a Covance (ma Labcorp Drug Development, USA) és a Merck KGaA (Németország).

Ezen kívül a helyszínen logisztikai cégektől származó borítékokkal ellátott dobozokat és biogyógyszereket tartalmazó konténereket találtak a svájci, az egyesült királyságbeli és az egyesült államokbeli laboratóriumok címzettjeinek címével.

A Catalent Pharma Solutions és a Fisher Clinical Services UK Limited ukrán orvosoknak szóló elismervényeit tartalmazó dokumentumokat is találtak a helyszínen.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük