KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sputnik News: A Kinzsal rakétacsapás öt Patriot indítóállást semmisített meg Kijevben

Miközben Kijev azt állította, hogy hat Kinzsalt fogott el, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a Sputniknak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy az ukrán jelentések minden tekintetben hibásak, megjegyezve, hogy csupán néhány orosz rakéta elegendő volt ahhoz, hogy áthatoljon a kijevi védelmen.

„Ellenőrzött információk szerint a Kinzsal hiperszonikus rakétarendszer csapása következtében Kijevben egy többfunkciós radarállomás, valamint az Egyesült Államok által gyártott Patriot légvédelmi rakétarendszer öt indítóállása semmisült meg teljesen 2023. május 16-án” – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A Kinzsal (szó szerint „tőr”) egyike a Vlagyimir Putyin orosz elnök által 2018 márciusában bemutatott új stratégiai fegyvereknek. Először 2017 decemberében lépett harci szolgálatba és kiterjedt repülési valamint harci tesztelésen esett át. A nukleáris célra alkalmas fegyver az első hiperszonikus rakétarendszer, amelyet egy ország bevetett.

A Kinzhal hatótávolsága több mint 2000 km (1200 mérföld). Képes akár 10 Mach (12 250 km/h vagy 7 612 mph) sebesség elérésére, miközben kitérő manővereket is végrehajt, ami segít abban, hogy a Kinzsal gyakorlatilag sebezhetetlen legyen az ellenséges légvédelmi rakétaelhárító rendszerekkel szemben.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  „Mi muszlimok nem fogadjuk el ezt a f*** vallást” – újabb templomot rongáltak meg Franciaországban

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük