KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sikertelen népszavazás: Alig 27 százalékos a választási részvétel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az egyelőre nem hivatalos eredmények szerint Szlovákia történetének kilencedik népszavazása érvénytelen lett. A választási körzetek 97,76 százaléka eredményének összeszámlálása után a szavazásra jogosult állampolgárok mindössze 27,41 százaléka vett részt rajta. A népszavazás érvényességéhez több mint 50 százalékos részvétel szükséges. A hivatalos eredményeket a Statisztikai Hivatal teszi közzé.

A résztvevők 97,52 százaléka igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a polgárok egyetértenek-e a választási időszak népszavazás vagy a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa határozata útján történő lerövidítésének lehetőségével. Az eddigi eredmények szerint a résztvevők 1,53 százaléka válaszolt nemmel.

A legmagasabb részvételi arány a Trencséni kerületben volt, ahol a szavazók több mint 36 százaléka vett részt a népszavazáson. A legkevesebb szavazó a pozsonyi régióban érkezett a népszavazásra, ahol alig 21 százalék feletti a részvétel. Dél-Szlovákiában az országos átlagnál kevesebben vettek részt a referendumon.

A szombati (január 21-i) népszavazás hivatalos eredményét a közponzi választási bizottság vasárnap (január 22-én) délelőtt 9 órakor sajtótájékoztatón ismerteti.

A népszavazást a Smer-SD és más ellenzéki pártok kezdeményezték és 10,4 millió euróba került.

teraz.sk – korkep.sk

Kiemelt kép: SITA/Martin Medòanský

Ez is érdekelheti:  "Fuss az életedért!" - asszonyok mentették meg az ukrajnai férfit a kényszersorozástól (18+)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük