KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Seymour Hersh: A Putyin elleni gyűlölet „hülyeségre” készteti az amerikai tisztviselőket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A legendás oknyomozó újságíró, Seymour Hersh vasárnap kifejtette, hogy szerinte az amerikai tisztviselők külpolitikája „teljes idiotizmus””. A kínai állami televíziónak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy szerinte annyira felemészti őket a Vlagyimir Putyin orosz elnök iránti gyűlölet, hogy rosszabbnál rosszabb döntéseket hoznak.

Hersh, a Pulitzer-díjas újságíró, aki a múlt hónapban írt arról, hogy Joe Biden amerikai elnök rendelte el az Északi Áramlat földgázvezetékek tavaly őszi felrobbantását, Washington egyik „legostobább” döntésének nevezte, amit az elmúlt évek során meghozott. Persze ez nem azt jelenti, hogy Biden kormányának vezető tisztségviselői – köztük Antony Blinken külügyminiszter és Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó – nem rendelkeztek megfelelő intelligenciával – mondta Hersh a CGTN-nek adott interjújában.

A kormányzat vezető tisztségviselői „mindannyian magas fokú, bőséges hírszerzési információkkal rendelkeznek”

– mondta Hersh.

„Ez csupán annyit jelent, hogy a végtelen, Putyin elleni gyűlölet hajtja őket. A hidegháborúban élnek, és már teljesen kiborultak. Ez készteti őket ostoba döntések meghozatalára.”

A Fehér Ház egyöntetűen elutasította Hersh írásában megjelent állításokat az Északi Áramlat felrobbantásáról, amit fikciónak minősített. A New York Times, ahol Hersh az 1970-es években sztárriporterként dolgozott (a Watergate-botrány és más történetek kapcsán), e hónap elején azt állította, hogy egy ” ukránbarát csoport” áll az Északi Áramlat felrobbantása mögött.

Hersh a CGTN-nek elmondta, hogy sem az ukrán haditengerészetnek, sem más magánszereplőnek nem voltak meg az erőforrásai és lehetőségei egy ilyen szabotázs végrehajtásához, amelynek során C4-es robbanóanyagot helyeztek el a Balti-tenger fenekén lévő négy betonba burkolt acélcsővezetéken. Szerinte ezt a hamis állítást azért közölték, hogy eltereljék a figyelmet arról a tényről, hogy az amerikai haditengerészet búvárai egy balti NATO-gyakorlat leple alatt helyezték el a távirányítású robbanóanyagokat a Balti-tengeren.

„Megpróbálják elterelni a figyelmet az általam írt történetről, amely rendkívüli konkrétumokat tartalmaz”

– mondta Hersh.

„Egy olyan eseményt írtam le, amely 2021 karácsonya előtt kezdődött. . . . Egy sor megbeszélést tartottak a Fehér Ház egyik titkos szobájában, amiről megvannak az információim, tudom a szoba címét”.

A veterán újságíró azzal érvelt, hogy a Kínával és Oroszországgal való „ellenségeskedés” Washington számára kontraproduktív. „Személyessé teszik a dolgot. Ez egyáltalán nem szakszerű”. Hozzátette, hogy Biden külpolitikája szerte a világon elidegenítette a kormányokat az Egyesült Államoktól, amióta tavaly megkezdődött Oroszország ukrajnai katonai művelete.

„Oroszország több barátot szerzett a harmadik világban, mióta ez [a különleges hadművelet] elkezdődött, mint amennyit ebben a kormányban bárki is felfogna”

– mondta Hersh.

„Az amerikai hegemónia fogalma, ha úgy tetszik, többé már nem működik”

– jelentette ki a Pulitzer-díjas amerikai újságíró.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti internetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: