KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Semjén Zsolt: ha a Tisza pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a KDNP távozik onnan

A KDNP elnöke Manfred Weberrel találkozott a magyar fővárosban. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Semjén Zsolt kifejtette: ha a Tisza Pártot felveszik a Néppártba, akkor a Kereszténydemokrata Néppártnak nem marad más lehetősége, mint az, hogy távozzon onnan.

Budapesten fogadta Semjén Zsolt Manfred Webert. Ezt követően a magyar miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke tartott sajtótájékoztatót. A magyar politikus közölte: áttekintették a háború az orosz-ukrán kérdését is és a Tisza pártnak a kérdését is. Megjegyezte: természetesen látható az a szempont, ami érthető bizonyos szempontból, hogy hét képviselő az hét képviselő. Ebből kifolyólag a Néppárt számára nem mindegy, hogy hány európai parlamenti képviselője van – húzta alá Semjén.

Kiemelte: világossá tettük – hangsúlyozom, hogy a korrekció és az őszinteség jegyében –, hogy ha a Tisza Pártot felveszik a Néppártba, akkor a Kereszténydemokrata Néppártnak nem marad más lehetősége, mint az, hogy távozzon onnan.

Hangsúlyozom, hogy nem arról van szó, hogy meghoztuk a döntést, hogy lépünk, hanem őszintén elmondtuk, hogy Magyar Péter személye számukra elfogadhatatlan a frakcióban, és a Tisza párt elfogadhatatlan az Európai Néppártban

– szögezte le Semjén Zsolt, mint fogalmazott, már csak azért is, mert a KDNP-nek van egy nyolcvan éves története a Tisza Pártnak pedig egy nyolcvan napos története van.

A KDNP vezetője aláhúzta: érzelmileg is nehéz ez a szituáció. Tisztelve az Európai Néppárthoz való tartozásunk, ez egy identitásbeli dolog is. Semjén Zsolt meggyőződését fejezte ki, hogy nagyon fontos, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt kétségkívül az Európai Parlament legnagyobb frakciójában hangot tud adni a magyar nemzeti szempontoknak, Ukrajna vonatkozásában pedig különösen a kárpátaljai magyar kisebbség miatt fontos ez. Erről hosszasan beszéltek – tette hozzá.

Semjén leszögezte:

a háborús doktrína az nem a mi világunk, mi a béke oldalán vagyunk, és a magyar kisebbségnek a helyzete kulcsfontosságú a mi számunkra.

Magyar NemzetKiemelt képen: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője sajtótájékoztatót tart (Fotó: Csudai Sándor / Magyar Nemzet)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Semjén Zsolt: ha a Tisza pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a KDNP távozik onnan

  1. Így tehát, ha Ukrajnát felveszik az EU-ba, akkor végre mi kilépünk?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük