KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rengeteg halálos áldozatot követelt a pusztító földrengés Szíriában is

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ország szeizmológiai intézetének vezetője szerint a rengés az elmúlt közel 30 év legerősebbje volt.

Az északnyugat-szíriai földrengés halálos áldozatainak száma 326-ra emelkedett – közölte Ahmad Dumeira egészségügyi miniszterhelyettes hétfőn a SANA hírügynökséggel. Elmondása szerint legalább 1042 sérült meg, a rengések pedig Aleppó, Hama, Latakia és Tartusz tartományokat érintették leginkább.

Dr. Raed Ahmedet, a szíriai Nemzeti Szeizmológiai Központ főigazgatóját a SANA hírügynökség idézte, aki szerint a földrengés a földrengés a feljegyzések kezdete, azaz 1995 óta a legerősebb volt.

Dumeira elmondta, hogy az összes kórházat készültségbe helyezték az áldozatok ellátására, és további mentőautókat és mentőcsapatokat küldtek a katasztrófa sújtotta területekre.

A határ túloldalán a törökországi Katasztrófa- és Vészhelyzet-kezelési Hatóság (AFAD) jelentése szerint hétfőn hajnali 4 óra 17 perc körül 7,4-es erősségű földrengés rázta meg az ország déli részét. Az epicentrumot Kahramanmaras tartomány Pazarcik körzetében regisztrálták. Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint 912 ember meghalt és 5385 megsérült.

Kiemelt képen: Egy romba dőlt épület A szíriai Azmarinban, 2023. február 6. © AP Photo / Ghaith Alsayed

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Pusztító földrengés rázta meg Törökországot

 

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: