KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pusztító földrengés rázta meg Törökországot

Hétfőn kora reggel 7,8-es erősségű földrengés rázta meg Törökország középső részét, amelyet több erőteljes utórengés követett, amelyek az egész régióban érezhetőek voltak. A rengések jelentős pusztítást végeztek, több lakóépületet romba döntve.

A legerősebb 7,8-as rengést, a török katasztrófa- és vészhelyzet-kezelő hatóság közlése szerint helyi idő szerint hajnali 4 óra 17 perc körül következett be, melynek központja a  fővárostól mintegy 33 km-re északkeletre volt.

A török médiajelentések szerint a halálos áldozatok száma több több százra tehető, több tucatnyi épület sérült meg vagy semmisült meg, és nagyon sokan a romok alatt rekedtek.

A török hatóságok a legmagasabb szintű vészhelyzetet hirdették ki, a Katasztrófa- és Vészhelyzet-kezelő Hatóság szerint az összes mentőszolgálatot és elsősegélynyújtót mozgósították az érintett tartományok megsegítésére.

Recep Tayyip Erdogan elnök részvétét fejezte ki az áldozatoknak, és megerősítette, hogy azonnal kutató- és mentőcsapatokat küldtek az érintett területekre.

Frissítés:

A török válságkezelő központ információi szerint eddig 76 halálos áldozatról tudnak a reggel 6:30-kor kiadott adatok szerint, a sérültek száma 440. Továbbra sem tudni, mennyien rekedtek a romok alatt.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük