KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rendkívüli: Ferenc pápa áprilisban Magyarországra látogat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Áprilisban Magyarországra látogathat Ferenc pápa – adta hírül a katolikus.ma. A portál értesüléseit a Mandiner kérdésére több, egymástól független egyházi, valamint diplomáciai forrás is megerősítette. 

A látogatásról még azt is tudni lehet, hogy a másfél éve tervezett látogatás áprilisban történik meg, a további információkat a Vatikán a hét végén, vagy a jövő hét elején hirdeti majd ki.

A portál arra is emlékeztet, hogy Ferenc pápa legutóbb 2021. szeptember 12-én lépett jött Magyarországra, akkor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére érkezett, az úgynevezett statio orbis misét celebrálta a Hősök terén, igaz, akkor néhány órát töltött Budapesten, hogy tovább folytassa útját Pozsonyba, ahol apostoli látogatást tett Szlovákiában. Akkor a repülőgépen adott interjút több újságírónak is, amikor azt mondta:

„megígértem az elnökötöknek, akivel találkoztam –ez a harmadik alkalom, hogy találkozom vele –, hogy átgondolom, vajon jövőre vagy a rákövetkező évben el tudnék-e jönni, mert nagyon sok értékük van a magyaroknak. Megragadott, mennyire mély nálatok az ökumenizmus iránti érzék. Ez mélyen megérintett.”

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: