A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Recessziós félelmek, csökkenő olajárak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az olajárak 15 hónapja nem látott mélypontra zuhantak hétfőn, mivel a befektetők attól tartanak, hogy a globális bankszektorban jelentkező kockázatok felgyorsíthatják a recessziót, ami hatással lesz az energiakeresletre.

A főbb globális referenciaindexek hétfőn nagyjából 3%-kal csökkentek. A Brent nyersolaj 70,80 dollárra, míg az amerikai West Texas Intermediate (WTI) 64,68 dollárra zuhant hordónként.

A befektetők attól tartanak, hogy a globális bankszektorban továbbra is fennálló kockázatok recessziót válthatnak ki, ami az olajkereslet csökkenéséhez vezet.

A csúszás annak ellenére következett be, hogy a központi bankok fokozzák a bajba jutott amerikai és európai hitelezők megsegítésére irányuló erőfeszítéseiket.

„Az OPEC közelgő ülése egy másik potenciális katalizátor a [kőolaj]piac kilátásaira. Az árak további lefelé mutató irányának kockázata növeli annak valószínűségét, hogy az OPEC tovább csökkenti a kitermelést az árak támogatása érdekében” – mondta Baden Moore, a National Australia Bank nyersanyagkutatási vezetője.

Az OPEC és a főbb kitermelő országok, köztük Oroszország miniszteri bizottsága, az OPEC+, április 3-án tartja ülését.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: