KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Reagált az Európai Bizottság a Barátság kőolajvezetékkel kapcsolatos hírekre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hétfő óta keresi az M1 az Európai Unió illetékeseit. Először amiatt, hogy kommentálják Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vezeték-robbantásos ötletét, szerdán pedig már amiatt, hogy Ursula von der Leyen valóban biztatta-e az ukránokat Magyarország zsarolására. Baraczka Eszter, a Közmédia központ Brüsszel tudósítója foglalta össze, hogy eddig milyen válaszok érkeztek a megkeresésekre.

Az M1 Híradó azt szerette volna megtudni az Európai Bizottság szóvivőjétől, meg tudja-e erősíteni, hogy Ursula von der Leyen hozzájárulását adta, hogy Ukrajna leállítsa a szállítást a Barátság kőolajvezetéken. A közmédia a délután folyamán öt e-mailt küldött az elnök szóvivőjének, a helyettesének, valamint annak a szóvivőnek, akit kijelöltek a válaszadásra. A leveleket hét sms-ben és egy hangüzenetben erősítették meg, illetve sürgették a válaszadást – közölte Baraczka Eszter.

 

Nagyjából hat óra elteltével kaptunk választ, amelyben azt állítja az Európai Bizottság, hogy von der Leyen elnök nem mondott ilyet. Kérdés, hogy lehetett-e valaki más a környezetében, hiszen a hír úgy szólt, az üzenet »von der Leyenéktől« érkezett” – fejtette ki.

Hozzátette, a kialakult botrány nehéz helyzetbe állította a bizottság szóvivői szolgálatát, pedig ismerős lehetett volna nekik a szituáció, hiszen az M1 egyik riportere már személyesen Ursula von der Leyentől is megkérdezhette azt, mit gondol arról, illetve tudott-e arról, hogy Ukrajna tervezi a Barátság kőolajvezeték felrobbantását, az EB elnöke erre a kérdésre azonban nem tudott választ adni.

hirado.hu

One thought on “Reagált az Európai Bizottság a Barátság kőolajvezetékkel kapcsolatos hírekre

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: