KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: Oroszország nem használ hiperszonikus fegyvereket a különleges hadműveletben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország valójában nem használ hiperszonikus fegyvereket az ukrajnai katonai különleges műveletekben, de más modern rendszereket igen – mondta Vlagyimir Putyin elnök a „Moszkva, Kreml, Putyin” című műsorban az Rasszija 1 tévécsatornán.

Az riporter arról kérdezte az államfőt, hogy nem lett volna-e jobb, ha már 2014-ben elindítják a különleges műveletet a donbászi lakosság védelmében. Putyin azt válaszolta:

Az a kérdés Oroszország a krími tavasznál komolyabb akciókra is képes-e. Mert itt az élelmiszerellátásról, az importhelyettesítésről, a pénzügyi rendszer megerősítéséről és a modern fegyverek fejlesztéséről volt szó.

Az elnök hangsúlyozta, hogy mostanra az ellenség várakozásaival ellentétben semmi sem omlott össze Oroszországban. A pénzügyi rendszer működik, a bankok növelik eredményeiket. Putyin szerint azonban nagyon nehéz lenne megmondani, hogy mi történt volna 2014-ben.

„Igen, sok tennivalónk van, mondjuk, a szárazföldi erők fejlesztése terén, de akkor még nem voltak hiperszonikus fegyvereink, viszont most már vannak. És végül – igen, sokat kell még tennünk, mondjuk, a szárazföldi erők fejlesztése terén. Igen, valójában nem használjuk őket, de ott vannak. Tudják? Vannak más modern rendszerek is, azonban 2014-ben nem volt semmi ilyen”

– mondta Putyin.

Putyin 2018-ban, a Szövetségi Gyűléshez intézett beszédében beszélt először az orosz hiperszonikus fegyverekről. Akkor az Avangard és a Kinnzhal komplexumokról tett említést, később pedig a Cirkon cirkálórakéta fejlesztéséről lehetett hallani.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ijesztő változás: Egyre rosszabbul néz ki Zelenszkij

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük