KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: A Nyugat lerombolja a globális gazdasági rendszert

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nyugati országok lerombolják a globális gazdasági kapcsolatok meglévő kereteit, amelyeknek kiépítésében eleve segédkeztek – jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök, hozzátéve, hogy sok ország ellenzi ezt.

A Vlagyivosztokban tartott Keleti Gazdasági Fórum plenáris ülésén Putyin kijelentette, hogy a nemzetközi gazdaság tájképe részben azért változik, mert

„egyes országok, elsősorban a nyugati nemzetek, saját maguk rombolják szét a pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok rendszerét”.

Ez a romboló tevékenység azonban egybeesik a „valódi üzleti együttműködés” bővülésével, amely a világ számos olyan nemzetét érinti, amelyek ellenállnak minden külső nyomásnak, és saját nemzeti érdekeiket követik – mondta Putyin.

„Nem az átmeneti politikai eseményeket helyezik előtérbe, hanem saját projektjeik előmozdítását… amelyek közvetlen és hosszú távú előnyöket nyújtanak a lakosságuk számára”

– mondta Putyin, hozzátéve, hogy

ez egy új nemzetközi modell kialakulásához vezet, amelyet „nem a nyugati normák szerint alakítanak ki kiválasztott „aranymilliárdosokat”, hanem az egész emberiséget… és a fejlődő többpólusú világot szolgálják ki”.

Putyin megjegyzései azután hangzottak el, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a hónap elején azt mondta, hogy a BRICS gazdasági csoport – amely nemrég példátlan bővítést jelentett be – és a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) egyre nagyobb nemzetközi befolyást szerez, mivel számos nemzet igyekszik megkerülni a nyugati dominanciájú nemzetközi intézményeket, amelyek nem foglalkoznak a problémáikkal.

Júniusban úgy is becsülte, hogy a világon minden negyedik országot valamilyen mértékben az Egyesült Államok vagy az európai nemzetek szankcionálnak. Lavrov szerint ez azt jelenti, hogy a Nyugat a globális gazdaságot „a kényszerítés, a zsarolás és a büntetés eszközeként használja”.

A nyugati országok az ukrajnai konfliktus miatt különösen kemény szankciókat hoztak Oroszországgal szemben, beleértve az orosz arany- és devizatartalékok befagyasztását mintegy 600 milliárd dollár értékben, amit Moszkva „lopásként” értelmezett.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: Russia Today

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: