KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

PS: Karácsony színjátékról beszél, Vitézy pedig nem akar koalíciót a Fidesszel – reakciók Szentkirályi visszalépésére

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Péntek reggel a Fidesz főpolgármester-jelöltje bejelentette visszalépését. Szentkirályi döntését azzal indokolta, hogy számára továbbra is az a legfontosabb, hogy “Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről”. Ezért utat adva a változásnak eláll a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatja a kampányt. Szentkirályi Alexandra egyúttal posztjában arra kéri a támogatóit, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általa vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon.

Ma reggel jött ki a Századvég legújabb kutatása, melyben Vitézy Dávidot nevezték a legnépszerűbb főpolgármester-jelöltnek. A hír hallatára várható volt valamilyen reakció, talán nem meglepő, hogy a hosszas tagadás után – látva a számokat – a választás előtt 2 nappal a Fidesz úgy döntött, hogy visszalépteti jelöltjét Vitézy Dávid javára, hogy ezzel még nagyobb esélyt adjanak Karácsony Gergely leváltására.

Nincs koalíció sem a Fidesszel, sem pedig a DK-val

A hírre a poszt megjelenése után percekkel Vitézy Dávid már reagált is, aki tudomásul vette Szentkirályi döntését, ugyanakkor leszögezte, hogy főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val, ügyek és a programja mentén teremtenek többséget a Fővárosi Közgyűlésben.

Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese, “bukott pártkáderek helyett” szakemberekkel fogják vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre”

– közölte.

Hozzátette, a programja továbbra is érvényes, nemet mond a “Maxi-Dubajra”, a kínai magasvasútra, az “oligarchákra”, és igent arra, hogy Budapest megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon a hévek fejlesztése. Megvédi Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben, “ebben nincs alku és nem is lesz” – hangsúlyozta.  Azt kéri mindenkitől, ne csak főpolgármesterként támogassa, de az általa vezetett fővárosi listának is adjon bizalmat.

Karácsony színjátékot emleget

Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku, Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje – írta a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester arra reagálva, hogy Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok jelöltje péntek reggel bejelentette visszalépését Vitézy Dávid javára.

Ez is érdekelheti:  Rétvári Bence: brüsszeli bosszú az EU-bíróság ítélete

Karácsony Gergely szerint “ez az alku a választók elárulásán ás átverésén alapul. A Fidesz szerinte úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben”.

Vitézy Dávid (LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület) és Ungár Péter pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát

– értékelte a főpolgármester, aki a vasárnapi választáson a Párbeszéd – Zöldek-DK-MSZP jelöltjeként indul az újraválasztásért. Karácsony hiszi, hogy a ”budapestiek átlátnak a szitán”. “Azt kérem csak, senki ne hagyja magát megvezetni, becsapni. A tét az, hogy hagyjuk-e, hogy a hatalom elfoglalja magának a városunkat. A tét az, hogy kiállunk-e továbbra is magunkért, kiállunk-e Budapest értékeiért és elveiért. A tét az, hogy megőrizzük-e Budapestet szabad, zöld és szolidáris helynek. A hatalom emberei, vagy az emberek hatalma. Erről szavazunk most vasárnap” – zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Hasonlóképpen vélekedett a Momentum listavezetője, Soproni Tamás is, aki szerint “ aki Vitézy Dávidra és a listájára szavaz, az a Fideszre szavaz”.

Fidesz: a cél Gyurcsányék leváltása

A nagyobbik kormánypárt politikusainak bejegyzései szerint Szentkirályi visszalépésével az eredeti célt, a Gyurcsány-jelölt Karácsony leváltását szolgálja.

Június 9-én zavarjuk el Gyurcsányt és Karácsonyt a Városházáról. Együtt győzni fogunk!

– írják bejegyzéseikben a fideszes jelöltek, politikusok.

A Mi Hazánk “magukhoz csábítaná” a nemzeti, keresztény szavazókat

Szentkirályi Alexandra (a Fidesz-KDNP jelöltje) visszalépésével a Mi Hazánk Mozgalom maradt az egyetlen erő, amely kiutat jelent a nemzeti elkötelezettségű, hagyománytisztelő fővárosi lakosság számára – írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben a Mi Hazánk Mozgalom főpolgármester-jelöltje.

Grundtner András szerint Vitézy Dávid “ugyanannak a belvárosi progresszív-liberális elitista klubnak a tagja, amely Karácsony Gergely mögött áll és amely multikulturális mocsárba fullasztaná Budapestet”.

Vitézy Dávid “az autósellenes politika atyja”, a gépjárműforgalom szándékos akadályozásának bevezetője, víziói a hivatali idejében közlekedési káoszhoz vezettek és milliárdos veszteséget okoztak a fővárosnak

– érvelt a Mi Hazánk jelöltje, emlékeztetve arra az esetre, amikor Vitézy Dávid “sávlezárással bénította meg a város közlekedését többek között a Budaörsi úton”. “Ez volt az a pont, ahol a korábbi főnöke, Tarlós István is megelégelte Vitézy ténykedését, és kiebrudalta őt a Városházáról” – tette hozzá Grundtner András. Leszögezte, a Mi Hazánk Mozgalom nem fogja hagyni, hogy “a globalista magánérdekek vezette szélsőséges liberálisok a nemzet fővárosát a nyugat-európai nagyvárosok szintjére züllesszék, a Mi Hazánk rendet teremt Budapesten és élhetővé teszi a fővárost.”

Ez is érdekelheti:  Dr. Bene Gábor: Ki tehát a Magyarok Istene? - A WEF egyre ellenségesebb a kereszténységgel

Bayer Zsolt: Egy iksz Vitézy Dávidra

Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent írásában reagált Szentkirályi Alexandra visszalépésére. A publicista kifejtette, hogy ezt a lépést nagyon hasznos taktikai húzásnak tartja, és párhuzamba állította a sztyeppei, valamint a honfoglaló magyarság harcmodorával.

Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől. A heves viadal közepén otthagyta az ütközetet, meghátrálást színlel éppen, s az ellenség már azt hitte, győzött, de éppen most jut halálos veszedelembe”

– írta Bayer Zsolt.

Ezt követően összefoglalta a legfrissebb közvélemény-kutatás által kimutatott eredményeket. „S a legfontosabb, a lényeg: »Abban az esetben, ha Szentkirályi Alexandra nem szerepelne az indulók között,

Ha vasárnap Szentkirályi nem lesz ott a szavazólapokon, és össze tud adódni ez a két választói tábor, akkor Karácsony vasárnap este ugyanazzal a hülye, idült vigyorral a képén leköszön, és eltakarodik. S az övéi úgy fogják hátra hagyni, mint a félkegyelmű Heribaldot a többiek Sankt Gallen kolostorában. Ezt szeretnénk? Ezt akarjuk? Ezt. Akaratunkat pedig mindössze két iksszel érvényre is juttathatjuk vasárnap. Egy iksz Vitézy Dávidra – legyen ő a főpolgármester, mert ő például Karácsonnyal ellentétben ért is ehhez-ahhoz. S aztán egy iksz a Szentkirályi Alexandra vezette fővárosi Fidesz-listára – biztosítsuk a fővárosi közgyűlésben a többségünket. Ennyi”

– foglalta össze a véleményét a publicista.

„Kinyílt a verseny, bárki lehet főpolgármester”

A bejelentésre elsők között reagált Ceglédi Zoltán is. Az elemző bejegyzésének felütésében azt írta, “elsőként azt kell elismernem, hogy bizony tévedtem, mikor arra számítottam, hogy végig versenyben tud maradni”.

Ha jól gondolom, akkor itt a finisben már azt kellett mérlegelniük, hogy mi a kisebb blama: egy vállalhatatlanul alacsony eredmény, vagy ez a visszalépes. Iszonyú alacsonyra mérhették a Fideszben, ha ez meghúzták.”

Majd három megállapítást tett a történtek kapcsán. Mint fogalmazott, „az eszetlen infuenszerkedés továbbra sem hoz automatikusan politikai támogatottságot”.Majd leszögezte, „továbbra is nagyon elvágólagos, hadd ne mondjam, kegyetlenül precíz ezekben az ügyekben a Fidesz, illetve Orbán Viktor.

A harmadik pontban pedig arról szólt, „kinyílt a verseny, bárki lehet főpolgármester”. Ceglédi bejegyzését azzal zárta, „tévedtem Szentkirályi Alexandra strapabírását illetően, de ennek más szempontból kifejezetten örülök: a végére lett igazán választás a választás, verseny a verseny”.

Pesti Srácok

Kiemelt kép: Hatlaczki Balázs-PS

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük