KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Prigozsin: a Wagner-csoport megrémiszti az Egyesült Államokat, mert hajlandó szembeszállni vele

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Wagner-csoport azért rémiszti az Egyesült Államokat, mert hajlandó szembeszállni az amerikai atrocitásokkal világszerte – mondta hétfőn az RT hírtelevízió kérdésére válaszolva Jevgenyij Prigozsin, a katonai magáncég alapítója.

Washington a múlt héten közölte, hogy az orosz magánhadsereget nemzetközi bűnszervezetnek nyilvánítja, “széles körű atrocitásokkal és emberi jogi visszaélésekkel” vádolva azt.

“Az amerikai félkatonai struktúrákkal ellentétben a Wagner-csoport csak a béke ellenségei ellen megy, és nem követ el bűncselekményeket. Persze, ha a kiforgatják a fogalmakat, bárkit rossz színben tüntethet fel”.

Az USA az egyetlen ország, amely a történelem során atomfegyvert használt, és háborúkat és forradalmakat szervezett Koreában, Vietnámban, Afganisztánban, Líbiában, Szíriában, Mozambikban, Közép-Afrikában és így tovább – jegyezte meg Prigozsin, hozzátéve, hogy néhány ilyen országban a Wagner bejött és vasököllel megállította a háborúkat”.

Az Egyesült Államokat az egész világ pénzéből élő hatalmas bűnszövetkezetnek nevezve, Prigozsin szerint a Wagner inkább az erkölcsrendészethez hasonlított.

Washington “az egész világon banditákat és terroristákat képzett ki, hogy mindenütt nyugtalanság legyen”, miközben az “USA nevű fantázia-sziget” békében él – tette hozzá.

Az amerikaiak megszokták, hogy az emberek nem ütnek vissza, vagy ijesztgetik őket szidalmakkal, most viszont nem tudnak mit kezdeni Wagnerrel, aki “félelem nélkül néz a világ gonoszság megszemélyesítőjének szemébe”.

Prigozsin szerint az USA célja, hogy szétverje Oroszországot, ahogyan a Szovjetunióval tette, majd Kína ellen lépjen fel, hogy megőrizze globális hegemóniáját.

A Wagner-csoport eredetileg 2014-ben alakult. Az elmúlt évben harcosai részt vettek az ukrán hadsereg elleni harcokban a Donbasszban. A hónap elején az orosz védelmi minisztérium elismerte a Wagner szerepét a kulcsfontosságú Szoledar város elfoglalásában.

Az amerikai hatóságok nem részletezett “emberi jogi jogsértésekkel” vádolták a csoportot Szíriában és a Közép-afrikai Köztársaságban, ahol Wagner segített a kormánynak a dzsihadista felkelőkkel szemben. A múlt hónapban az amerikai Külügyminisztérium a Wagnert a vallásszabadság szempontjából “különösen aggályosnak” minősítette Afrikában, ugyanabban a kategóriában, mint az Al-Kaidát és az Iszlám Államot (IS, korábban ISIS).

Ez is érdekelheti:  A román rendőrök elkobozták a csíkszeredai szurkolók székely zászlóját a sorsdöntő meccs előtt

Orosz Hírek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük