KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pressman fenyeget: „Az USA-nak befolyása van Magyarországra”

Az USA-nak befolyása van Magyarországra, és kész használni is azt – mondta David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a Financial Timesnak, írta a ria.ru.

„Minden bizonnyal van befolyásunk, ez igaz. (…) És készek vagyunk használni a befolyásunkat”

– mondta a diplomata.

Pressman szerint az USA törődik Magyarországgal, és szövetségesének tekinti, Magyarország viszont nem hajlandó figyelembe venni az amerikai biztonsági érdekeket, ami számára rendkívül szokatlan.

Bírálta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is, amiért aktívan részt vesz az amerikai választási kampányban, nyíltan támogatja a republikánusok várható jelöltjét, Donald Trumpot, és lemondásra szólítja fel Joe Biden hivatalban lévő elnököt.

A nagykövet szerint az USA nem ezt várja el a szövetségeseitől.

Mint Orbán kijelentette, Budapest nem helyesli az amerikai elmarasztalást és azt, hogy az Egyesült Államok rá akarja erőltetni másokra az álláspontját. Szerinte Trump megértette ezt az elégedetlenséget.

Ez is érdekelheti:  Menczer Tamás reagált David Pressman kioktatására (videó)

Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai tanácsadója az amerikai vádakra reagálva hangsúlyozta, hogy az ország külpolitikája a nemzeti érdekeken alapul.
Trump nagyszerű vezetőnek, igazi úriembernek és nagyon jó embernek nevezte Orbánt, aki fantasztikus munkát végzett az országáért.

Magyar HírlapKiemelt kép: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük