KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Prágai tömegtüntetés a kormány, a NATO és az EU ellen

Prágában szombaton hetvenezren követelték a cseh kormány lemondását, mert nem fékezi meg az áremelkedést, és kiszolgálja a NATO és az Európai Unió érdekeit – jelentette a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

A Vencel térre nemzeti lobogók alatt felvonult tüntetők a cseh kormány nyugati érdekeket kiszolgáló oroszellenes politikájának tulajdonították a megélhetési gondok súlyosbodását és elítélték a szankciópolitikát Oroszország ellen.

Fiala kormányfő dacosan visszautasította a tüntetők követelését, és azt mondta, hogy „az orosz nézetek védelmezése nem áll a Cseh Köztársaság és polgárainak érdekében”.

A NATO és EU tag Csehország kormánya hűségesen követi a NATO és az EU Zelenszkijt támogató politikáját és fegyvereket, köztük tüzérségi eszközöket szállít Kijevnek.

Az EU soros elnöki tisztségét betöltő prágai kabinet rendkívüli energiaügyi tanácskozást készít elő a jövő hétre. Ezen Ursula von der Leyen, a brüsszeli bizottság elnöke további szankciókkal áll elő Oroszország ellen, többek között „ársapkát” akar bevezetni az orosz gázra.

A prágai tömegdemonstráció arra utal, hogy az EU-államok lakosságának körében szárnyra kap az elégedetlenség az Unió és a NATO politikája miatt. Terjedőben a vélemény, miszerint a megélhetési gondok oka az oroszellenességben keresendő – írta a Békekör tudósítója.

Prága, 2022. szeptember 4.

Kiadta: Magyar Békekör

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük