KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Porosenko beperelte a határőröket, mert megakadályozták, hogy Orbán Viktorral találkozzon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az egykori államfő, Petro Porosenko pert indított a lvivi határőrök ellen, amiért az Ukrán Biztonsági Szolgálat nyomására nem engedték ki Ukrajnából tavaly december elején, mert feltételezték, hogy Orbán Viktorral találkozna, az pedig szerintük Ukrajna elleni provokációnak számított volna – számol be az Index.

Petro Porosenko volt ukrán elnök beperelte a lvivi határőröket, és félmillió hrivnyát követel kártérítésként azért, mert december elején megtagadták tőle, hogy elhagyja Ukrajnát, és találkozzon Orbán Viktorral – írja a Focus nevű ukrán hírportál.

A politikus most bíróságon támadja meg, hogy a határőrök megtagadták tőle a külföldre utazás lehetőségét, noha birtokában volt az ország elhagyására feljogosító dokumentumnak.

Ezért pert indított az Ukrán Állami Határszolgálat 7. Kárpátaljai Határőregysége ellen, és erkölcsi kártérítést követel.

A per érinti Olekszandr Kornyijenko ukrán parlamenti alelnököt is, aki gyakorlatilag megakadályozta a találkozót: ő vonta ugyanis vissza Porosenko engedélyét, mert kapott egy fülest az Ukrán Biztonsági Szolgálattól (SZBU) arról, hogy Porosenko a magyar miniszterelnökkel találkozna. Ez pedig szerintük egy Ukrajna elleni provokációnak felelt volna meg.

Az egykori államfő − Volodimir Zelenszkij jelenlegi elnök egyik legfőbb ellenlábasa − a történteket politikai indíttatású cselekedetnek minősítette, amely munkájának megzavarására irányult. Porosenko saját elmondása alapján ugyanis Lengyelországba készült, ahol a kamionos blokád megszüntetését célzó egyeztetésekre volt hivatalos, utána pedig az Egyesült Államokba utazott volna Ukrajna háborús erőfeszítéseinek támogatására.

Az ügyet január 17-én 16:00-kor tárgyalja a Lviv Kerületi Közigazgatási Bíróság.

NIF

Ez is érdekelheti:  A második világháború borzalmait idézi a szomszédunkban két éve pusztító háború

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük