ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pfizer-alku: Ursula, a valódi autokratikus uralkodó

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke továbbra is hallgat. Ami a Pfizer amerikai gyógyszeripari óriáscéggel kötött szerződéseket illeti, nem csak az újságíróknak, hanem az uniós szerveknek sem hajlandó tájékoztatást adni.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke – mára már az EKB (Európai Központi Bizottság) elsőtitkárának nevezhető -, aki egyébként nagyon bőbeszédű és magabiztos szokott lenni, továbbra is hallgat a Pfizer gyógyszeripari óriáscéggel kötött üzletről. Mint ismeretes, a bizottsági elnök személyesen, sms-ben kötötte meg a Pfizerrel a szerződéseket, amelyekben a Covid-válságra való tekintettel garantálta, hogy az EU 2023 végéig összesen 900 millió adag oltóanyagot vásárol. Az ár eredetileg 19,50 euró volt egy adagért. Ezzel ez a legnagyobb összegű szerződés, amelyet az EU valaha egyetlen céggel kötött, ráadásul egyetlen termékre vonatkozóan.

Von der Leyen kitartóan elutasítja a szöveges üzenetek kiadását. Von der Leyen-nek védelmi miniszteri időszakában is voltak hasonló ügyei. Akkoriban ugyan egy vizsgálóbizottság keretében elismerte „hibáit”, ugyannakkor semmit sem tanult ezekből a hibákból, vagy egyszerűen nem is foglalkozik életének ezen foltjával.

Valójában von der Leyen SMS-megállapodása révén az amerikai vállalat monopolhelyzetbe került az EU-ban. A Pfizer-üzletben nyoma sincs annak, hogy a Bizottság teljes mértékben elkötelezte volna magát az átláthatóság és a verseny mellett.

A szerződések még mindig zár alatt vannak, még az EU parlament képviselői is csak erősen szerkesztett másolatokat láthatnak ezekből, mert részükre is megtagadják a hozzáférést. Az újságírók megkereséseit is ugyanígy kezelik. Az EU Bizottságtól sincsenek válaszok. De nemcsak a New York Times-nak nem nyilatkozik az EU Bizottsága; az EU ügyészsége, az uniós ombudsman és az Európai Számvevőszék szintén nem kap tájékoztatást – írja Eric Bonse Lost in Europe című blogján.

Mindez nem csak egy teljes értékű korrupciós botrány szaga, hanem az eddigi legnagyobb Ursula von der Leyen életrajzában, amely amúgy sem éppen mentes a botrányoktól. Ráadásul úgy néz ki, hogy az EU Bizottsága teljesen semmibe veszi az uniós szerződéseket, az EU intézményeit és szerveit. Von der Leyen egyszerűen figyelmen kívül hagyja őket.

Nyilvánvaló, hogy a Bizottság elnöke nem úgy járt el ebben az ügyben, mint a Parlament előtt elszámoltatható, felelős képviselő, hanem mint egy autokrata uralkodó, aki azt tesz, amit csak akar.

Ebben az összefüggésben azt is meg kell említeni, hogy az EU, a szabad kereskedelem és a nyitott piacok mellett tett minden nyilatkozata ellenére, megtagadta az EU-n kívüli vakcinaszállítók számára az EU piacát.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Ursula von der Leyen / img.youtube.com

One thought on “Pfizer-alku: Ursula, a valódi autokratikus uralkodó

  1. Felháborító amit ez a „nő „megenged magának !! Igen is kötelezném , hogy nyilvános legyen az SMS szövege ,már csak azért is mert a tagálamok pénzét szórta el !!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: