KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pfizer-alku: Ursula, a valódi autokratikus uralkodó

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke továbbra is hallgat. Ami a Pfizer amerikai gyógyszeripari óriáscéggel kötött szerződéseket illeti, nem csak az újságíróknak, hanem az uniós szerveknek sem hajlandó tájékoztatást adni.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke – mára már az EKB (Európai Központi Bizottság) elsőtitkárának nevezhető -, aki egyébként nagyon bőbeszédű és magabiztos szokott lenni, továbbra is hallgat a Pfizer gyógyszeripari óriáscéggel kötött üzletről. Mint ismeretes, a bizottsági elnök személyesen, sms-ben kötötte meg a Pfizerrel a szerződéseket, amelyekben a Covid-válságra való tekintettel garantálta, hogy az EU 2023 végéig összesen 900 millió adag oltóanyagot vásárol. Az ár eredetileg 19,50 euró volt egy adagért. Ezzel ez a legnagyobb összegű szerződés, amelyet az EU valaha egyetlen céggel kötött, ráadásul egyetlen termékre vonatkozóan.

Von der Leyen kitartóan elutasítja a szöveges üzenetek kiadását. Von der Leyen-nek védelmi miniszteri időszakában is voltak hasonló ügyei. Akkoriban ugyan egy vizsgálóbizottság keretében elismerte „hibáit”, ugyannakkor semmit sem tanult ezekből a hibákból, vagy egyszerűen nem is foglalkozik életének ezen foltjával.

Valójában von der Leyen SMS-megállapodása révén az amerikai vállalat monopolhelyzetbe került az EU-ban. A Pfizer-üzletben nyoma sincs annak, hogy a Bizottság teljes mértékben elkötelezte volna magát az átláthatóság és a verseny mellett.

A szerződések még mindig zár alatt vannak, még az EU parlament képviselői is csak erősen szerkesztett másolatokat láthatnak ezekből, mert részükre is megtagadják a hozzáférést. Az újságírók megkereséseit is ugyanígy kezelik. Az EU Bizottságtól sincsenek válaszok. De nemcsak a New York Times-nak nem nyilatkozik az EU Bizottsága; az EU ügyészsége, az uniós ombudsman és az Európai Számvevőszék szintén nem kap tájékoztatást – írja Eric Bonse Lost in Europe című blogján.

Ez is érdekelheti:  Berliner Zeitung: Pánikhangulat az ukrán vezetésben

Mindez nem csak egy teljes értékű korrupciós botrány szaga, hanem az eddigi legnagyobb Ursula von der Leyen életrajzában, amely amúgy sem éppen mentes a botrányoktól. Ráadásul úgy néz ki, hogy az EU Bizottsága teljesen semmibe veszi az uniós szerződéseket, az EU intézményeit és szerveit. Von der Leyen egyszerűen figyelmen kívül hagyja őket.

Nyilvánvaló, hogy a Bizottság elnöke nem úgy járt el ebben az ügyben, mint a Parlament előtt elszámoltatható, felelős képviselő, hanem mint egy autokrata uralkodó, aki azt tesz, amit csak akar.

Ebben az összefüggésben azt is meg kell említeni, hogy az EU, a szabad kereskedelem és a nyitott piacok mellett tett minden nyilatkozata ellenére, megtagadta az EU-n kívüli vakcinaszállítók számára az EU piacát.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Ursula von der Leyen / img.youtube.com

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Pfizer-alku: Ursula, a valódi autokratikus uralkodó

  1. Felháborító amit ez a „nő „megenged magának !! Igen is kötelezném , hogy nyilvános legyen az SMS szövege ,már csak azért is mert a tagálamok pénzét szórta el !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük