KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Petíció 2006-2010 elítéltjeinek közkegyelméért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Támogassuk a petíciót a 2006-2010 közötti hazafias ellenállók, köztük Budaházy és társai közkegyelméért!

2017, április 25 – 19:10

Kérek minden jóakaratú embert, hogy támogassák aláírásukkal azt a nemes kezdeményezést  és továbbítsák azt minél több emberhez aláírásra buzdítva őket, amelynek célja: törvénnyel kapjanak amnesztiát azok, akiket 2006-2010 közötti időszakban kifejtett politikai ellenállással kapcsolatban ítéltek el koncepciós perekben.

Manapság különösen időszerű ez a kezdeményezés, mivel  a sajtó egy jelentős része a közvélemény előtt látványosan meghurcolt hősként jelenít meg néhány, kormányellenes tüntetéseken akciózó és ezért elítélt liberális fiatalt, de közben  azok a hazafiak, akiket 2006-2010 közötti nemzetellenes rezsim elleni politikai ellenállás miatt ítéltek el koncepciós eljárásban komoly börtönévekre még mindig a „veszélyes terrorista” bélyeget viselik. Abszurd helyzet, hogy azok, akik 2010 előtti elnyomást működtették és akkor a tiltakozókat üldözték, csőcselékezték most az EU zászlóval a CEU, Soros és a migránsok mellett, oroszok és kormány ellen tüntetőket és ott normasértést elkövetőket dicsőítik,  a jogállamiság,  a demokrácia védelméről szónokolnak, közben az elítélt ellenállók, akiknek részben köszönhetően a Gyurcsány-Bajnai rendszer megbukott hosszú évekre fegyházba kerülhetnek. Ezen is kell és lehet változtatni ezzel a petícióval! Ha elég nagy nyomatékú  lesz a támogatás, az elvezethet a közkegyelemhez!

Miután a tavaly első fokon törvénytelen és drákói ítélettel 125 év fegyházra ítélt Budaházy György és 16 társa ügyében az Országgyűlés illetékes bizottságában két alkalommal is megakadályozták a 2006-2010 közötti politikai ellenállók, különösen a Hunnia ügy vádlottjainak közkegyelmét célzó előterjesztések tárgysorozatba és napirendbe vételét, nem maradt más eszköz mint petíciós kezdeményezéssel az államfőhöz és a házelnökhöz fordulni, kérve őket a célnak megfelelő, kormányzat számára elfogadható közkegyelmi törvényjavaslat előterjesztésére.

Ezt a kezdeményezést Kerepes Város Önkormányzat indította, amelyhez azóta számos, több esetben kormánypárti irányítás alatt álló önkormányzat csatlakozott, ez jelenleg már több mint  300 ezer ember támogatását jelenti.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a Mercedes beruházásai nyomán hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

Tavaly magam is elkészítettem egy törvényjavaslatot és kértem annak támogatására a miniszterelnököt, aki az igazságügyi miniszter útján formai okokra hivatkozva a kérésemet elhárította, de végleges elzárkózást nem közölt.

A 2002-2010 közötti időszak utáni igazságtétel fontos eleme lenne ez a közkegyelem: rendezni kell ezt a múltbeli adósságot, véget kell vetni ennek a szégyenletes rémálomnak: Budaházyék és szeretteik annyi év hányattatásai után élhessenek végre szabadon. Budaházyék többsége  még mindig kényszerintézkedés alatt állva várják a, ki tudja mikor és milyen tartalommal megszülető, másodfokú döntést. Úgy, hogy ráadásul az elsőfokú ítélet kézbesítésére már nyolcadik hónapja nem került még sor, a verdiktet kimondó bírói tanács elnöke pedig lemondott. Most félre kell tenni minden más szempontot, ezt kívánja a tisztesség és az emberiesség.  Gergényiék kudarcos „elszámoltatása” után az igazságtétel végképp elkerülhetetlen Budaházyék ügyében  és ennek elérése közügy.

Szabadságot Budaházy Györgynek és a politikai foglyoknak!

Budapest, 2017. április 25.

Honfitársi üdvözlettel:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd

a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője

www.gaudinagytamas.hu 

Forrás: NJSZ

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Petíció 2006-2010 elítéltjeinek közkegyelméért

 1. a Gyurcsány-Bajnai rendszer megbukott hosszú évekre fegyházba kerülhetnek….”
  IGEN HA MINT TÁNCSICS MIHÁLYT KISZABADÍTSUK, KOR ELJÖN!
  a Gyurcsány-Bajnai rendszer megbukott..”
  NEM BUKOTT MEG – ORBÁN VISZI TOVÁBB – TERROR ÁLLAM MAFFIA BEÜTÉSSEL!
  Egy kommentelő írta – nem mindegy, hogy a gazda mellet, vagy ellene tüntetünk, vagy pl. most petíciókat írunk alá – a hóhéraijainknak hiába tesszük – meg elismerjük rendszerük jogosságát is ha szóba állunk vele!
  természetesen sajnálom Budaházyék esetét – de a megoldás a Táncsics félé történés! Vagy a két békés megoldás: – passzivitás bojkott a szavazásra – vagy a 100000 fős tömeg hatással – javaslom egyben mind a kettőt – az egyik sikerülni fog!

 2. Az első bekezdésnél „támogassák aláírásukkal… kell lenyomni és aláírni. Örömmel láttam, hogy a VIII. kerületi Önkormányzat is csatlakozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük