KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor brüsszeli sajtótájékoztatója

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor az Európai Parlament Magyarországról szóló vitája után tartott nemzetközi sajtótájékoztatót.

A kormányfő kijelentette: a migrációban két kultúra találkozik, az egyik, az európai, amely szétválasztja a vallást és a politikát. A másik pedig, épp ellenkezőleg, azt vallja, hogy nem lehet szétválasztani.

A miniszterelnök kijelentette: a migrációban két kultúra találkozik, az egyik, az európai, amely szétválasztja a vallást és a politikát. A másik pedig, épp ellenkezőleg, azt vallja, hogy nem lehet szétválasztani. Ellentétben azzal, amit sokan gondolnak Európában, ez a két kultúra nem fog keveredni, nem fognak integrálódni a migránsok, nincs esély arra, hogy egy új, jobb minőség jöjjön létre – hangsúlyozta.

Mi azt kérjük, hogy ne akarják ránk kényszeríteni, hogy mi is egy ilyen világban éljünk – tette hozzá.  Orbán Viktor szerint a migráció az egyik legfontosabb kérdés az unióban, sorskérdés, amely feszíti a közösséget, de meg kell próbálni azt egyben tartani.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Magyarország saját erőforrásaiból, bevándorlás nélkül ad választ az európai demográfiai válság kihívására.

Hangsúlyozta: a bevándorlást illetően nem csak a migránsok emberi jogairól van szó, hanem arról is, hogy ki hogyan látja az EU jövőjét 20-30 év múlva. Egyes EP-képviselők szerint a migráció jó válasz a kihívásokra és ezért azt az Európai Unió szintjén kell kezelni, nem csak az emberi jogok miatt, hanem azért is, mert az jó az EU számára.

A magyar kormány és a magyar társadalom úgy gondolja, hogy a munkaerő- és népesedési kérdéseket saját erőforrásokból meg tudja oldani – fűzte hozzá. Magyarország ezért a bruttó hazai termék (GDP) egy jelentős részét költi családtámogatási intézkedésekre és a saját erőforrásaiból, bevándorlás nélkül jó választ tud adni a demográfiai kihívásokra – jelentette ki Orbán Viktor.

Ez is érdekelheti:  Az EU, mint az újkori gyarmatosító

Maradni kell a jognál 

Az uniós kritikákra azt mondta: Magyarország mérete miatt soha nem fogadhatja el, hogy probléma esetén ne jogi, hanem politikai keretében keressenek megoldást. Magyarországnak, ugyanúgy, mint minden tagállamnak, ragaszkodnia kell az európai joghoz.

Hangsúlyozta, Magyarország számára elfogadható az Európai Bizottság álláspontja és a vitás kérdések rendezése érdekében ki fogja használni a Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke által a szerdai vita alkalmával felajánlott lehetőségeket.

Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy az EP-képviselők egy része tájékozatlan, mert a vitában továbbra is olyan területeken hangoztatott vádakat Magyarországgal szemben, amelyeket a magyar kormány és az Európai Bizottság már sikeresen lezárt. Ezek között említette az új alkotmányt, a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét, az igazságszolgáltatás helyzetét, a bírák nyugdíjazását, a médiatörvényt, az egyházi törvényt és az atomenergiát. Egyetlen komoly, alapjogokat érintő vitánk sincs az Európai Unióval – emelte ki.

Méltatlan Soros fogadása 

Soros György csütörtöki brüsszeli látogatásával kapcsolatban Orbán Viktor Sorost kiemelkedő nemzetközi pénzügyi spekulánsnak nevezte. A magyar kormányfő szerint olyan spekulánsról van szó, aki – mint fogalmazott – tönkretette emberek tízmillióinak életét, amikor bedöntötte az angol fontot és megtámadott más valutákat. “Milliók szegényedtek el azért, hogy neki profitja legyen” – jelentette aki a miniszterelnök.

Magyarországon nem is olyan régen azért büntették meg több száz millió forintra, mert spekulált a legnagyobb magyar pénzintézet ellen, és “csak egészen kicsin múlott, hogy nem járt sikerrel” – hangsúlyozta.

A magyar kormányfő szerint nem szerencsés, hogy a szociális piacgazdaság talaján álló Európai Unió legfelsőbb vezetői úgy fogadnak egy ilyen spekulánst, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. ”Ez méltatlan az Európai Unió intézményeihez”, ami nem vet jó fényt rájuk – jelentette ki Orbán Viktor.

Az uniós támogatások természetéről

Ez is érdekelheti:  Kormányinfó (élő) - Gulyás Gergely: Nagyon közel járunk az újabb világháborúhoz

Orbán Viktor kijelentette, nem könyöradomány az a pénzügyi támogatás, amelyet Magyarország kap az Európai Uniótól. A kohéziós politikával minden tagország jól jár, a nettó befizető tagállamok is haszonélvezői e politikának. “Mi lebontottuk a vámokat, a piacainkat megnyitottuk, és lehetővé tettük a tőke szabad áramlását, miközben olyan szegények voltunk a kommunizmus után, olyan tőkehiányosak, mint a templom egere” – mondta. “Nem kérhetik tőlünk, tisztelt képviselő urak és hölgyek, hogy fogjuk be a szánkat, és nem beszélhetnek velünk úgy, mint ha Önök ajándékot adnának nekünk, és mi az Önök megvásárolt lekötelezettjei lennének” – jelentette ki a miniszterelnök.

Maradunk az EU-ban 

Azzal kapcsolatban, hogy Nigel Farage meghívta Magyarországot a Brexit-klubba, azt mondta: Magyarország számára az elszigeteltség politikája irracionális, a magyarok az együttműködésben és az Európai Unióban látják a jövőt.

Magyarország nem kíván elmenni a “szabadság földjéről”, ugyanis a magyarok többsége úgy gondolja, hogy az európai uniós tagság helyes – emelte ki.

A miniszterelnök hangsúlyozta, ameddig csak lehet, egyben kell tartani az európai közösséget a migráció okozta nehéz helyzetben is.

Minden magyart megvédenek 

„Minden egyes magyar embert meg fogunk védeni” – mondta Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy miért nem reagált a magyar kormány arra, hogy egy csecsen férfi megfenyegetett egy magyart, mert az festékkel dobálta meg a Szabadság téri szovjet emlékművet. Hozzátette: utasította a belügyminisztert, hogy vizsgálják ki a történteket.

Forrás: Hirado.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

4 thoughts on “Orbán Viktor brüsszeli sajtótájékoztatója

 1. Sorost már rég ki kellett volna rúgni Magyarországról, bár politikai diplomácia okán, ezt nem lehet még megtenni, de remélem, hogy hamarost erre is sor kerül.
  Amit a kommunizmussal kapcsolatban mondott Orbán Vikotr a sajtótájékoztatón, az teljesen igaz, és jól jellemzi a helyzetet.
  Van egy külföldi ismerősöm, akivel levelezek és ez az illető sosem élt kommunizmusban,mint én, akit a mai napig szólóan megnyomorított a kádár-rendszer, s ez a jó ember ugyanúgy nem fogja fel, hogy az mit jelentett nekünk az a diktatúra, nem hiszi el, hogy éjjel zörgettek be hozzánk és verték félholtra a család felnőtt tagjait, én még gyerek voltam, de a mai napig érzem a rémületet, amit akkor,. Ellenben ez a szerencsétlen hazánkat most egy súlyos diktatúra alatt élő országnak hiszi. Nekem soha többé nem kell sem kommunista sem liberálissá vedlett kommunista, sem soros-simicska-és társai, meg a hozzájuk hasonló patkányok

 2. Szaros györgy egy nemzetközi bűnöző, akik felnéznek rá és elfogadják a pénzét azok egy gyékényen árulnak vele – egyébként pedig jó sokáig eláll a szar.
  H.B.
  „Az emberszerű külső alatt egy lárva morálja húzódik meg, amely a zsákmányra nyáladzik és mindenre képes, hogy azt megkaparintsa, főleg ha van még hozzá hatalom is!
  Hazudni, csalni, lopni, megjátszani magukat, ez nem ár érte, a konc a fontos!
  Miért lehetséges ez? – kérdezhetnénk jogosan.
  Erre a válasz az: MERT NEM TANULTUK MEG MÉG MINDIG FELISMERNI ŐKET!!!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük