KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pattog a román NATO főtitkár-helyettes: Oroszország keményen megfizet, ha megtámadja Ukrajnát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Na de hogyan helyettes Úr? A NATO fogja megtámadni az oroszokat, vagy talán a bánáti bilibe nem xarhatnak bele a ruszinok? 

Ukrajna megszállása esetén Oroszország sokkal szigorúbb gazdasági szankciókra számíthat, mint 2014-ben, a Krím-félsziget annektálása után, mondta a News.ro-nak Mircea Geoană NATO főtitkár-helyettes.

Reméli, hogy az esetleges katonai akció előnyeinek és hátrányainak elemzése után Oroszország arra jut, hogy nem éri meg megtámadni Ukrajnát, mondta az interjúban Mircea Geoană.

A NATO román főtitkár-helyettese szerint a rendelkezésre álló információk arra utalnak, hogy az orosz hadsereg masszív mobilizációval készült fel arra, hogy Putyin esetleges utasítására gyorsan cselekedhessen. Mint mondta, a NATO nem azt állítja, hogy a támadás elkerülhetetlen, hanem azt, hogy Oroszország logisztikailag felkészült egy gyors akcióra, így nagy a veszélye annak, hogy a Kreml az agresszió mellett döntsön.

Geoană kijelentette, hogy Oroszország agresszor és nem áldozat.

Többszörös agresszor, ami a szomszédos országok területi egységét illeti

– fogalmazott, miután Vlagyimir Putyin hisztériakeltéssel, félrevezetéssel és provokációval vádolta a Nyugatot.

A NATO nem szankcionálhat, de jelenleg „tökéletes egységben” van az Európai Unióval, Nagy-Britanniával és a G7-ekkel, mondta a főtitkár-helyettes, aki szerint egy esetleges támadás ára sokkal nagyobb lesz gazdasági, technológiai téren és a reputáció szempontjából, mint 2014-ben, a Krím-félsziget megszállásakor.

A Der Spiegel népem lap szombaton az amerikai hírszerzés információira hivatkozva azt írta, hogy az Ukrajna elleni orosz támadás február 16-án, szerdán indulhat. Moszkva tagadta, hogy megszállást tervezne, ehelyett állítása szerint saját biztonságát tartja szem előtt a NATO agressziójával szemben. – írja a Maszol.ro.

Kiemelt kép: Agerpres

Napiújság.hu

Ez is érdekelheti:  Politico: Komor a hangulat Zelenszkij hivatalában

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük