KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Páncélosokkal vonult az osztrák határra a TEK

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Terrorelhárítási Központ megerősítette az osztrák–magyar határ védelmét, a magyar hatóságok együttműködnek az osztrákokkal a bécsi terrortámadás felderítésében – jelentette be Kontrát Károly az Országgyűlésben napirend előtt.

A TEK páncélosokkal megerősített egysége az osztrák határra vonult (archív felvétel)
Fotó: Magyar Nemzet

A belügyi államtitkár együttérzését és részvétét fejezte ki Ausztria népének és a bécsi merénylet áldozatai hozzátartozóinak. Úgy értékelt: Európa biztonsága, az európai életforma áll támadás alatt. A terror 70 kilométerre közelítette meg Magyarország határait – mondta Kontrát Károly, hozzátéve: az ellenzék folyamatosan sértegette azokat, akik kockázatot láttak a tömeges bevándorlásban. Még nem késő, hogy változtassanak a politikájukon – hangsúlyozta.

A belügyi államtitkár szerint a magyar hatóságok és szolgálatok folyamatosan figyelemmel kísérik a magyarországi terrorfenyegetettséget, és haladéktalanul megteszik a szükséges intézkedéseket a magyar emberek biztonsága érdekében. Konrát Károly kiemelte: jelenleg

a legnagyobb veszélyt a magányos elkövetők jelenthetik, felderítésükre mesterséges intelligenciát is alkalmaznak,

de jelenleg ilyen veszélyről nincs tudomása a magyar hatóságoknak.

A nemzetközi együttműködés jegyében azonnal reagáltak a magyar szakszolgálatok és a rendvédelem speciális egységei a bécsi terrortámadás hírére – szögezte le korábban a Magyar Nemzetnek Horváth József vezérőrnagy, biztonsági szakértő.

A lelőtt terrorista több társa is megszökhetett az osztrák hatóságok szerint, jelenleg is folyik a hajsza utánuk. Nem zárható ki, hogy máris külföldre, például Magyarországra szöktek. A külföldi társszolgálatok feladata például azt figyelni, hogy

elsősorban a nagyvárosok radikális iszlamista köreiben, vagy éppen a békés iszlám közösségben nem bukkannak-e fel eddig soha nem látott idegenek.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János vezérőrnagy még hétfőn este, a bécsi terrortámadás utáni percekben felvette a kapcsolatot az osztrák terrorelhárításáért felelős egységének vezetőjével, majd a kapott információk alapján páncélozott járművekkel támogatott, megerősített létszámú terrorelhárító egység indult azonnal a magyar–osztrák határátkelőkhöz. Úgy tudjuk, hogy elsősorban Sopron és környéke jöhet számításba a támadása közben lelőtt észak-macedón és osztrák állampolgársággal is rendelkező 20 éves albán terrorista bűntársainak felbukkanására. A radikális iszlamista korábban 22 hónapot kapott, mivel az ISIS-hez akart csatlakozni Szíriában, ám fiatal kora miatt csak öt hónapot ülte le. Vele együtt 90 radikális iszlamistát figyelt az osztrák titkosszolgálat.

Ez is érdekelheti:  Az EU nem lankad érveket gyártani nekünk a kilépésre

Magyar Nemzet

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük