KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ováció és tapsvihar – így fogadták Orbán Viktort és Jair Bolsonarót Argentínában (videó)

Hangos ovációval, tapssal fogadták Orbán Viktort és Jair Bolsonarót Buenos Airesben – derül ki a videóból, amit a volt brazil elnök osztott meg X-en. – Magyarország és Brazília talán messze van egymástól, de a foci sokat segít, és a politika is, hiszen ő itt van – mondta a magyar miniszterelnök az őket köszöntő tömegnek.

Jair Bolsonaro később ismét megemlékezett találkozóról, megosztotta Orbán Viktor bejegyzését is. „Részemről az öröm, miniszterelnök úr. Mindig jó látni téged, és csodás olvasni szavaidat” – reagált.

A volt brazil elnök és a magyar kormányfő Buenos Airesben, Javier Milei új argentin elnök beiktatásának margóján találkozott egymással. A tárgyalás fő témája a jobboldali pártok nemzetközi együttműködése volt; Orbán Viktor beszámolt az európai jobboldal politikai előretöréséről.

Jair Bolsonaro 2019 és 2023 között vezette Brazíliát. Tavaly októberben szoros versenyben alulmaradt Luiz Inácio Lula da Silva ellen. Ezután támadás indult ellene, az egykori brazil elnököt első fokon eltiltották, hogy nyolc éven keresztül választáson induljon, amiért a vádak szerint „a választási rendszerbe vetett bizalmat próbálta erodálni”. A politikus a döntést hátba szúrásnak nevezte, és világossá tette, hogy harcolni fog a jobboldal előretöréséért Brazíliában. Az országban jövőre tartanak helyhatósági választásokat.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Orbán Viktor kormányfő (j) és Jair Bolsonaro, Brazília korábbi elnöke kezet fog kétoldalú tárgyalásuk előtt Buenos Airesben 2023. december 9-én. A miniszterelnök december 10-én részt vesz Argentína új elnöke, Javier Milei beiktatásán (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük