KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország olyan válaszra készül, hogy mindenki megérezze – A Kreml elleni drónokat Moszkva mellől indították

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Kreml ellen intézett dróntámadásra arányos választ fog adni Oroszország, de olyat, hogy mindenki megérezze, Kijev is és támogatói is – jelentette ki Konsztantyin Gavrilov, a bécsi biztonsági tárgyaláson résztvevő orosz delegáció vezetője, a Magyar Békekör tudósítójának szombati jelentése szerint.

A Rosszija-24 TV-nek adott interjújában Gavrilov tudatta, Moszkvának nem áll szándékában atomfegyvert alkalmazni, helytelennek minősítette az atomfegyverek bevetésére irányuló felhívásokat.

 Lavrov orosz külügyminiszter is értésre adta, hogy Moszkvának nem csak a kijevi rezsimmel van gondja, hanem azokkal a nyugati szövetségesekkel is, akik támogatják a neonáci rendszert. „Ukrajna gondjait nem lehet megoldani a donbászi kontaktvonal befagyasztásával, mert világpolitikai kérdésről van szó” – mondta az orosz diplomácia vezetője.

A Békekör tudósítójának értesülése szerint a Kreml elleni dróntámadást orosz területről hajtották végre. A két drónt egy diverzáns csoport indította Moszkva mellől, és irányította a Kremlre.

Oroszország elegendő katonai potenciált halmozott fel Ukrajna legyőzéséhez a nyár végére, kora őszre – vélekedett Scott Ritter, az Egyesült Államok tengerészgyalogságának egykori hírszerző tisztje, az ENSZ Különleges Bizottságának volt felügyelője pénteken a leszerelésről szóló könyvének szentpétervári bemutatásakor.

A jövő világrendjére vonatkozó kérdésre válaszolva Ritter a következőt mondta: megfigyelhető az egypólusú korszak vége, az USA elveszíti globális hegemóniáját. A világ olyan új típusú összefogásokra törekszik, mint amilyen a BRICS, melyhez csatlakozni akar Argentína, Irán, Egyiptom és Szaúd-Arábia is. Az ilyen szervezetek alapja a közös gazdasági felfogás, mely kifejezi, hogyan akarják működtetni a világot.

 

Bécs, Szentpétervár, Moszkva, 2023. május 6. szombat (MB)

Magyar Békekör

Kapcsolódó:

Az oroszok szerint tömegpusztító fegyverekre specializálódott ukránokat toboroznak az amerikaiak

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: