KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország megerősítette, hogy bevetették a Szu-57-es ötödik generációs vadászokat Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz Szu-57-es ötödik generációs szuperszonikus lopakodó vadászgépeket már alkalmazták az ukrajnai harci bevetéseken – erősítette meg Jurij Boriszov orosz miniszterelnök-helyettes.

A vadászgépeket “többször” használták Ukrajnában, mind egyénileg, mind rajok részeként – mondta Boriszov szombaton a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon újságíróknak. Hozzátette, hogy a repülőgépek fegyverei “nagyon hatékonyak”.

Az első Szu-57-esek 2020-ban csatlakoztak a légierőhöz, és bombázó bevetéseket repültek Szíriában. Az orosz média először májusban számolt be a Szu-57-esek ukrajnai bevetéséről.

Júniusban a RIA Novosztyi hírügynökség egy forrást idézve azt mondta, hogy négy gépet vetettek be a légvédelmi rendszerek felderítésére és megsemmisítésére. A forrás szerint a lopakodó technológia segített a sugárhajtású repülőgépeknek elkerülni a radarokat.

Boriszov elmondta, hogy Oroszország lézerfegyvert is bevetett Ukrajnában, amely képes a drónok megsemmisítésére.

A Nyugat eközben továbbra is nehézfegyvereket küld Ukrajnának, köztük HIMARS többszörös rakétavetőket és M777-es tarackokat.

Oroszország február végén indította el különleges hadműveletét Ukrajnában, miután Kijev nem hajtotta végre az először 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Moszkva végül elismerte a donyecki és luganszki Donbassz köztársaságok függetlenségét. A német és francia közvetítéssel létrejött jegyzőkönyvek célja az volt, hogy a szakadár régiók különleges státuszt kapjanak az ukrán államon belül.

A Kreml azóta követeli, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO-hoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezi.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük