KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország figyelmeztet: terrortámadások érhetik a cseh fegyverszállítmányokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország diplomáciai levélben jelezte Csehországnak, hogy az ő engedélyük nélkül nem lehetne szovjet eredetű fegyvereket adniuk más országoknak – írta szombaton az Expatz.cz értesüléseire hivatkozva az azonnali.hu.

A levélről Jan Lipavský külügyminiszter tájékoztatta a nyilvánosságot, majd azonnal noszensznek is nevezte az egészet, ami csak arra jó, hogy hamis információkkal is megpróbálják megakadályozni a csehek által nyújtott támogatást Ukrajna felé.

A politikus elmondta továbbá, hogy azt is előrejelzésnek tekinti, hogy márciusban a csehországi orosz nagykövet jelezte feléjük:

terrortámadásokra számítanak a nyugati fegyverszállítmányok körül

– hívták fel a figyelmet a cikkben.

Csehország szövetségesei is hasonló üzenetet kaptak

„Ezt egyértelmű fenyegetésként értelmezzük, arra Oroszország maga is szabotázst készített és készít elő. Az orosz fél ezen felül bejelentette, hogy képtelen lesz megakadályozni ezt a szabotázst, amit mi úgy értünk, mint egy újabb Oroszország által küldött fenyegetéssorozatot” 

– mondta, hozzátéve, hogy a tudomása szerint Csehország szövetségesei is hasonló üzenetet kaptak.

Bár Csehország biztonsági okokból nem részletezte az Ukrajnának nyújtott támogatása részleteit, nagyjából 1,1 milliárd korona (nagyjából 16 milliárd forint) értékben adtak harckocsikat és egyéb fegyvereket az orosz agresszió megállítására – derült ki az azonnali.hu írásából.

Kiemelt kép: Alexander NEMENOV / AFP

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: