KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország csak hatalmi pozícióból kommunikálhat a Nyugattal

Legfőbb ideje, hogy Oroszország megértse, hogy csak hatalmi pozícióból kommunikálhat a Nyugattal – jelentette ki vasárnapi nyilatkozatában Valentina Matvienko, vezető orosz szenátor.

Moszkva nem tekinti a nyugati nemzeteket hagyományos ellenségnek – érvelt, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei csak az erő nyelvén értenek.

Oroszország legfőbb szenátora, Valentina Matvienko © Sputnik / Orosz Föderációs Tanács sajtószolgálata

A Nyugat mindig is úgy kezelte Oroszországot, mint „valami olyasmit, ami idegen a civilizációjától” – mondta Matvijenko az orosz Föderációs Tanács – a nemzeti parlament felsőháza – által közzétett terjedelmes nyilatkozatában. „Ez az érzés mélyen gyökerezik az európai társadalomban” – mondta, hozzátéve, hogy ezt nem lehet csak úgy elvetni.

A nyugati nemzetek a Moszkvával való „ádáz konfrontáció” útjára léptek, követve Washingtont abban, hogy megőrizze globális hegemóniáját – mondta a Föderációs Tanács vezetője. Oroszország mindig is jelentős akadálya volt a Nyugat világuralmi igényének – hangsúlyozta Matvijenko. Nyilatkozata az Oroszország-nap – a modern orosz állam megalakulásának nemzeti ünnepe – előtt hangzott el.

Moszkva „mindent megtett, ami a hatalmában állt, sőt még annál is többet”, hogy békés eszközökkel biztosítsa biztonságát és megvédje jogos nemzeti érdekeit – mondta a szenátor. Szerinte Oroszország egyetlen hibája az volt, hogy túlságosan megbízott a Nyugatban, és nem volt elég „kemény” Washingtonnal és szövetségeseivel szemben.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük