KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország csak hatalmi pozícióból kommunikálhat a Nyugattal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Legfőbb ideje, hogy Oroszország megértse, hogy csak hatalmi pozícióból kommunikálhat a Nyugattal – jelentette ki vasárnapi nyilatkozatában Valentina Matvienko, vezető orosz szenátor.

Moszkva nem tekinti a nyugati nemzeteket hagyományos ellenségnek – érvelt, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei csak az erő nyelvén értenek.

Oroszország legfőbb szenátora, Valentina Matvienko © Sputnik / Orosz Föderációs Tanács sajtószolgálata

A Nyugat mindig is úgy kezelte Oroszországot, mint „valami olyasmit, ami idegen a civilizációjától” – mondta Matvijenko az orosz Föderációs Tanács – a nemzeti parlament felsőháza – által közzétett terjedelmes nyilatkozatában. „Ez az érzés mélyen gyökerezik az európai társadalomban” – mondta, hozzátéve, hogy ezt nem lehet csak úgy elvetni.

A nyugati nemzetek a Moszkvával való „ádáz konfrontáció” útjára léptek, követve Washingtont abban, hogy megőrizze globális hegemóniáját – mondta a Föderációs Tanács vezetője. Oroszország mindig is jelentős akadálya volt a Nyugat világuralmi igényének – hangsúlyozta Matvijenko. Nyilatkozata az Oroszország-nap – a modern orosz állam megalakulásának nemzeti ünnepe – előtt hangzott el.

Moszkva „mindent megtett, ami a hatalmában állt, sőt még annál is többet”, hogy békés eszközökkel biztosítsa biztonságát és megvédje jogos nemzeti érdekeit – mondta a szenátor. Szerinte Oroszország egyetlen hibája az volt, hogy túlságosan megbízott a Nyugatban, és nem volt elég „kemény” Washingtonnal és szövetségeseivel szemben.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: