KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország: az USA közel-keleti jelenléte nem hoz stabilitást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint az Amerikai Egyesült Államok közel-keleti jelenléte nem fog stabilitást hozni a térségbe.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint az Amerikai Egyesült Államok közel-keleti jelenléte nem fog stabilitást hozni a térségbe.

Zaharova napi sajtótájékoztatóján az Anadolu Ajansı hírügynökség képviselőjének kérdésére válaszolt, hogy Oroszország milyen lépéseket fog tenni a Pentagon azon döntésére válaszul, hogy THAAD és Patriot légvédelmi rendszereket telepít a Közel-Keleten. A szóvivő elmondta, hogy Oroszország nem gondolja, hogy az USA közel-keleti jelenléte stabilitást hozna a térségbe.

Zaharova kifejtette, hogy pont Washington azon törekvése vezetett a mai katasztrofális következményekhez, hogy monopolizálni kívánja a közel-keleti folyamatot, mivel évek óta figyelmen kívül hagyják a terjedő konfliktus valódi okait. A szóvivő megjegyezte, hogy a térségnek az izraeli-palesztin konfliktus azonnali lezárására van szüksége, nem pedig ezeknek az amerikai rakétarendszereknek a telepítésére.

Zaharova szerint az USA lépései csak tovább rontanak a közel-keleti helyzeten, és fokozzák a feszültséget.

TRT

Kiemelt képen: Marija Zaharova / Fotó: TRT

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: Fico és Orbán kivételek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük