KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz nagykövet: Washington „a kijevi bűnözőket” védi

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Washington „”fedezi” azokat az ukrán tisztviselőket, akik drónokat küldtek a Kremlre és merényletet terveztek Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen – állította csütörtökön Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete.

Kijelentése azután hangzott el, hogy Putyin hivatala arról számolt be, hogy két ukrán UAV-t hatástalanított a légvédelem, amikor szerda kora reggel megpróbáltak csapást mérni az elnök moszkvai Kreml-rezidenciájára.

Putyin nem tartózkodott a Kremlben, amikor az incidensek történtek, és senki sem sérült meg.

„Reméltük, hogy [Joe Biden amerikai elnök] kormányának lesz mersze és méltósága elítélni ezt a terrorcselekményt” – közölte Antonov a nagykövetség Telegram-csatornáján. „Álságosnak” nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint a rajtaütés hamis zászlós akció volt, és azzal vádolta Washingtont, hogy „a kijevi bűnözőket védi”.

Hogyan reagálnának az amerikaiak, ha egy drón csapódna be a Fehér Házba, a Capitoliumba vagy a Pentagonba? A válasz minden politikus és az átlagpolgár számára is nyilvánvaló: A büntetés kemény és elkerülhetetlen lenne.

Antonov megismételte Oroszország álláspontját, miszerint a sikertelen dróncsapás terrortámadás és Putyin elleni merénylet volt. Megjegyezte, hogy a rajtaütés néhány nappal a jövő keddi, Vörös téren tartandó világháborús győzelem napi felvonulás előtt történt, amelyen Putyin, továbbá magas rangú tisztviselők és külföldi vendégek is részt vesznek. Antonov hozzátette, hogy a támadás azt bizonyítja, hogy „ellenfeleink nem akarnak békére törekedni”.

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök tagadta, hogy ők hajtották volna végre a rajtaütést.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán újságíróknak azt mondta, hogy az Egyesült Államok „semmilyen módon nem tudja igazolni” Oroszország állításait a támadásról. „Bármit, ami a Kremlből jön, nagyon nagy fenntartással fogadnék” – tette hozzá.

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője azt mondta, hogy az Egyesült Államok nem tudja megerősíteni az incidensről szóló orosz jelentések „hitelességét”. A szóvivő azzal folytatta, hogy Washington „nem bátorítja és nem teszi lehetővé, hogy Ukrajna a határain kívül csapást mérjen”.

Ez is érdekelheti:  Ma lesz az év varázslatokkal teli, legrövidebb éjszakája

A Kreml közölte, hogy Oroszország megtorolja a rajtaütést „bárhol és bármikor, ahol és amikor szükségesnek tartja”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: Global Look Press / Alexander Legky

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orosz nagykövet: Washington „a kijevi bűnözőket” védi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük