KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz gyerekeket zaklatnak norvég iskolákban Ukrajna miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Norvég Antirasszista Központhoz számos bejelentés érkezett arról, hogy Oroszország ukrajnai hadművelete miatt orosz gyermekeket zaklatnak. Erről az NRK nemzeti műsorszolgáltató adott tájékoztatás – írja az EU által most már hivatalosan is üldözött Sputnik News.

Tatiana Cruickshank, a Bodø város norvég-orosz egyesületének elnöke arról számolt be, hogy általánosságban egyre nagyobb az ellenérzés az oroszokkal szemben, ami a gyerekeken csapódik le, ami, félreértésekhez és visszaélésekhez vezet.

Ez egy szörnyű helyzet, amely kihat a mindennapi életünkre. A gyerekek sok mindent hallanak a felnőttektől és a hírekből, de amit hallanak, az számukra nehezen érthető. Ha oroszul beszélő gyerek van egy osztályban, abban bűntudatot ébresztenek és úgy tekintenek rá, mintha felelősséget kellene vállalnia Oroszország tetteiért”

– mondta Tatiana Cruickshank az NRK-nak.

A Norvég Antirasszista Központhoz számos bejelentés érkezett Oroszország ukrajnai hadműveletével kapcsolatos uszításról és visszaélésről. A vezérigazgató Linda Tinuke Strandmyr sürgette, hogy tegyenek különbséget az egyének és a politika között, és felszólította az iskolákat, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket a különböző korcsoportokba tartozó gyermekek védelmének érdekében.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: