KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Olvasónktól: Hogyan veri át ügyfeleit a már nevében sem magyar Telenor?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mint köztudott, a Pannon Gsm már nevét is lecserélte, ugyanis a külföldi tulajdonosok úgy döntöttek, hogy egyre rosszabb a csengése a Pannon Gsm-nek, mivel a mobilinternet-szolgáltatás reklámjai és a valós szolgáltatás között olyan eltérés volt, amely fogyasztók tízezreinek okozott bosszúságot. Természetesen az új név, új átverést hozott a régi előfizetőknek is. Annyit már finomodott a reklámjuk, hogy most már a korlátlan mobilinternet-csomagot úgy hirdetik, hogy havi 1,5 G letöltésig korlátlan.
Azt elfelejtik közölni a reklámjaikban, hogy utánna az eredeti sebesség kb. 10 % -ára csökkentik a letöltési sebességet. Nem is lenne ezzel semmi probléma, hiszen az új előfizetők ennek megfelelően tudnak dönteni, hogy megvásárolják-e az előfizetést, vagy sem. A baj ott kezdődik, hogy ezt a feltételrendszert azokra a szerződésekre is alkalmazzák, amelyeket előzőleg kötöttek meg. Azok a szerződések valóban korlátlan letöltést ígértek, azzal a megkötéssel, hogy csak az internet biztonságát nem veszélyeztető adatforgalom esetén garantálják, tehát tiltották a torrentezést. Ezt a normál felhasználó el is fogadta.
Már ezzel is komoly problémák voltak, hiszen a Pannon Gsm elfelejtette közölni az előfizetőkkel, hogy az átlagsebesség 3-5 %-ára lassítja a letöltési sebességet, ha egy adott adótornyon / cellán / a havi adatforgalom meghaladja az 1,5 -5 Giga mennyiséget. Cellánkét változó ez az érték, annak leterheltségétől függ. Már ez is igen komoly megtévesztése a fogyasztónak, de ez az újabb trükk, most már a hangzatos új név alatt pedig egyértelművé teszi, hogy a Telenor megkárosítja a régi előfizetőit, mert a leglényegesebb pontban szegi meg a két éves szerződést. Egyoldalúan, erőfölényével súlyosan visszaélve, igen sok fogyasztót súlyosan megkárosítva vezette be ezt az új szabályt.
A múlt év végén, már kapott egy húszmilliós bírságot a versenyhivataltól, a fogyasztók megtévesztése miatt. Reméljük, mivel visszaesőként követi el ugyan azt, most már a cég súlyának megfelelő, többszázmilliós bírságot fognak kiszabni rájuk. Kizárólag remélni lehet, hogy a Telenor nem fog tudni azzal érvelni, hogy először nem őt büntették meg, hanem a Pannon Gsm-t. Fel kell tenni még egy kérdést, ezzel a névcserével, vajon újabb öt évre adómentességet szerzett a Telenor ? A coca-cola ugyanis minden öt évben nevet vált, lecseréli a céget, de megy tovább ugyan azon ember és eszközállománnyal, ennek ellenére megkapja mindig az öt éves adómentességet. Hamarosan jönnek ismét a tárgyalások a frekvenciák elosztásáról.
Úgy gondolom, jogos az igény, hogy a Jobbik fellépjen az olyan cégek ellen, mint a Telenor, ha az ennyire hülyének nézi a magyarokat. Egyetlen olyan cégnek sincs joga ebben az országban működni, amely arra építi fel az üzleti stratégiáját, hogy átverje a magyar fogyasztót. Továbbra is él a következő emailcím, melyre várjuk a jelentkezését azoknak, akik egy összehangolt feljelentéshullámban részt kívánnak venni, mert őket is megkárosította, átverte a Pannon Gsm, mely már a nevében sem magyar Telenor nick alatt néz minket hülyének.
Email : antipannon@gmail.com
Moltovo
Nemzeti InternetFigyelő
Ez is érdekelheti:  Keresztényüldözés - Sok keresztény titkolja hitét

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

4 thoughts on “Olvasónktól: Hogyan veri át ügyfeleit a már nevében sem magyar Telenor?

 1. Amikor megláttam a Telenor-t a mobilom kijelzőjén a Pannon helyett, földhöz vágtam haragomban, és addig tapostam, míg mákszemnyi kis darabok nem lettek belőle. Megkönnyebbülten sóhajtottam érdekes módon, mert a telefon 100 ezret ért, de úgy éreztem, mintha valami idegen betolakodót tapostam volna szét a szent magyar földön.

  1. Hát…mit is mondjak én most néked. Ez a betolakodó 2003 óta 100%-os tulajdonosa a volt Panonnak, tehát nem új, csak annak tűnik.
   A cikk írójának pedig annyit, hogy nem a cég új, csak a név, tehát nem azért…
   Az erőfölénnyel való visszaélést végképp nem értem, a mobil internet piacát nem ők uralják, higgyétek el, csak szeretnék:)
   Tudom, nem megnyugtató, sőt egyenesen bosszantó, de igazán korlátlan mobil net nincs Magyarországon, bizonyos letöltés felett igencsak korlátoznak mindenhol, de ez persze a reklámokban nem szerepel.
   Akinek viszont problémája van nyugodtan irjon kemény hangú levelet az ügyfélszolgálat vezetőjének, higgyétek el, válaszolnak, sőt…

 2. Csak két „érdekesség”: a múlt hónap 26-án felhívtam a számalinformációt, hogy tudjam, mire számíthatok a számlán. Megnyugodtam, mert az információ közölte, hogy 1Ft+ÁFA a díjam, természetesen az alapdíjon felül. Oké! Ezzel szemben kaptam egy 5896Ftos számlát, holott csak bruttó 3000Ft lett volna a jogos! Figyelem! Ez nem mobil internet, hanem előfizetéses telefon!!!
  Megreklamáltam! „utána néztek és lesztornozták az egész számlát! Állítólag az 5 percen túli szolgáltatást megrendeltem, és ezt számlázták rám.
  Még nincs vége: A férjem nagyon szűkszavú ember, neki egy olyan számlát küldtek, hogy 59percet beszélt EGY alkalommal egy vodafonos számmal. Soha nem beszélt senkivel telefonon 59 percig folyamatosan!!!!!!!!
  Ördögi kör: ha részletes számlát kérek + 1000Ft/ hó.
  FELHÁBORITÓ! meddig tűri ezt még ez a bírka magyarság??? Packáznak velünk.
  Minden szolgáltató megvezet bennünket. Olyan számlákat bocsátanak ki, amihez egy doktori tudományos fokozat is kevés. Lásd a gáz, áram, szemét számlákat. Stb.
  Remélem az ősz meghozza a változást, és mindenki nemet mond végre a sárga csekkenek!
  Higgyék el, úgysem lesz miből kifizetni…

 3. Sokszor töltök heteket más városban, így mobilnet-et használok, ettől a szolgáltatótól.
  Az elmúlt hetekben szembesültem a lassítással. Kérdésemre a fent leírtakat közölték. Kénytelen voltam még nagyobb 5 Giga-ra váltani, megemelt összeggel.
  Velem sem közölte senki a lassítást, csak korlátlan internetezést ígérték. Hűségnyilatkozat miatt nem válthatok.
  Ha ezt megmondják, amit leírtál, biztos máshogy döntök.
  „a havi adatforgalom meghaladja az 1,5 -5 Giga mennyiséget. Cellánkét változó ez az érték, annak leterheltségétől függ. ”
  Ha tud valaki egy megbízható szolgáltatót, mire lejár a nyilatkozatom, megköszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük