KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Olaszország azt követeli, hogy a gyógyszergyárak fizessenek kártérítést a Covid-19 vakcina mellékhatásai miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orazio Schillaci olasz egészségügyi miniszter európai kollégái előtt tartott beszédében felszólította az Európai Uniót, hogy tárgyalja újra a gyógyszergyártókkal kötött vakcinaszerződéseket, és a záradékok módosítását követelte, hogy a kártérítés, a mellékhatások és a jogi költségek többé ne az államokat, hanem a vakcinagyártókat terheljék.

Lázadás szele fújdogál az Európai Unióban? Ki tudja? Mindenesetre a Giorgia Meloni vezette olasz kormány azt kéri az EU-tól, hogy tárgyalja újra a gyógyszeripari cégekkel a koronavírus-járvány idején megkötött oltóanyag-szerződéseket.

Ezt az információt a Lecourrier-du-soir.com tavaly decemberben kapta több megbízható olasz forrásból, köztük az AGI olasz sajtóügynökségtől. A forrás szerint a szerződések újratárgyalására vonatkozó javaslatot Orazio Schillaci olasz egészségügyi miniszter vetette fel az Európai Egészségügyi Tanács által szervezett ülésen tartott beszédében.

Az olasz miniszter nem köntörfalazott a hallgatóság előtt.

„Úgy vélem, hogy újra kell tárgyalni a gyógyszergyártó cégekkel kötött szerződéseket, a még nem vagy csak részben teljesített szerződéseket. Így biztosítva a lehetőséget a tervezett beszerzések csökkentésére vonatkozóan az államok valós szükségleteinek megfelelően, a covid elleni vakcina mennyiségét illetően, valamint a kifizetéseket érintő kérdéseket és a négy évre vonatkozó beszerzési mennyiségek halasztásának kérdését, hogy az, a vírus járványügyi fejlődéséhez legyen igazítva”

– jelentette ki.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: