KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felmentették a vesztegetéssel vádolt magyar milliárdost, Bige Lászlót!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Április 25-én, kedden délelőtt tartották a magyar milliárdos, Bige László vesztegetési és okirathamisítási ügyében a tárgyalást.

A Nyíregyházi Törvényszéken délelőtt 10 órakor kezdődött meg a műtrágyakirály pere, a vállalkozót aztán első fokon felmentették.

Bige László vagyonát egyébként több mint 90 milliárd forintra becsülik, s főként a műtrágyagyártásban érdekelt. Korábbi állítása szerint nem követett el semmilyen bűncselekményt, mindezt pedig most alátámasztani látszik a Nyíregyházi Törvényszék határozata is, Bigét ugyanis első fokon felmentették a vádak alól.

A vádirat szerint a vádlott a 2009-es év végén üzleti kapcsolatba került a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Találkozójuk során a vádlott felajánlotta ezen cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, amelyet a saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a vádlottnak.

A fenti megállapodás alapján több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette. A számla nélkül eladott termékekért 2010. januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135.400.000 forintot a vállalkozó átadta a vádlottnak a valótlan leértékelés ellentételezéseként.

Blikk

Kiemelt kép:  Blikk

Ez is érdekelheti:  Az EU nem lankad érveket gyártani nekünk a kilépésre

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük